avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cautiunea este obligatorie pentru contestatorul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cautiunea este obligatorie pentru contestatorul executarii silite?

Am deschis procedura executarii silite imobiliare asupra unui debitor. Acesta a facut contestatie la executare, a depus o cere de scutire la plata cautiunii pe care instanta a admis-o. Eu stiu ca aceasta cautiune, in cazul contestatiilor la executare, este obligatorie , ea este o garantie impusa de lege , neincadrindu-se in categoria taxelor asupra carora instanta poate dispune. Cum comentati?
Este motiv sa consider in recurs ca orice solutie ce s/a dat ulterior este nelegala si netemeinica si ca o consecinta sa solicit casarea sentintei si in rejudecare sa se respinga contestatia motivata de lipsa cautiunii?
Ajutati/ma cu ceva juristprudenta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:56, 19 Februarie 2009
Cautiunea se depune daca s-a solicitat suspendarea executarii, in temeiul art. 403 Cod de procedura civila. Puteati ataca incheierea prin care s-a dispus suspendarea fara cautiune cu recurs.
br_nicku a scris:

Este motiv sa consider in recurs ca orice solutie ce s/a dat ulterior este nelegala si netemeinica si ca o consecinta sa solicit casarea sentintei si in rejudecare sa se respinga contestatia motivata de lipsa cautiunii?

Nu, nu poti cere casarea integrala a sentintei doar pentru acest motiv. Nu uita, suspendarea executarii silite se cere in cadrul contestatie la executare ,ca un capat distinct de cerere. Suspendarea executarii silite nu are legatura cu judecarea fondului contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De doua ori ordonanta presedintiala pe.acelasi motiv Manana_TM Manana_TM Sunt proprietar tabular al unui imobil din 2001Acesta este ocupat abuziv dinainte de a deveni proprietar.Prin hotarari judecatoresti am obtinut titlu executor ... (vezi toată discuția)
Recurs la sentinta deschidere proc. insolventa, obtinuta tot in recurs... marap marap Situatie: [b]Faza I.[/b] Judecatorul sindic hotaraste nedeschiderea P.I., datorita faptului ca, din totalul creantei, doar o parte este certa, lichida, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta leusan leusan Pentru o suspendare executare silita ,cu proces pe rol s-a introdus ordonanta pe 581 cpr civila ,dar trebuia introdus pe 403 alin 4 ( plata cautriunii) ... (vezi toată discuția)