avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordonanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordonanta

Pentru o suspendare executare silita ,cu proces pe rol s-a introdus ordonanta pe 581 cpr civila ,dar trebuia introdus pe 403 alin 4 ( plata cautriunii) .
Instanta a respins aceasta ordonanta .Intrebarea este : se poate introduce alta ordonanta pe 403 alin 4 si sa se achite si cautiunea?

Exista vreun termen inlauntrul caruia se poate introduce?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 13:09, 11 August 2012
Pentru suspendarea executarii silite, trebuia formulata contestatie la executare silita, iar in cadrul acestei contestatii se formula cerere de suspendare a executarii- evident cu plata unei cautiuni.
Ordonanta Presedintiala este inadmisibila in astfel de situatii.Daca ati formulat o cointestatie la executare silita- in termern de 15 zile- veti putea formula in cadrul acestei contestatii si cererea de suspendare a executarii. Daca nu...
se poate totusi cere repunerea in termen intrucat din eroare s-a mers numai pe 581 cpr civ?deoarece s-a respins ca nu a fost pe 403 alin 4.Cu recurs in 5 zile de la comunicare.

Se poate face recurs si sa se mentioneze ca din necunostinta s-a mers pe un art gresit .si sa ceara instantei plata cautiunii si admiterea recursului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2012
leusan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita stelian67 stelian67 am o problema in care solicit ajutor: Am o actiune de validare a popriri in mina tertului admisa in apel impotriva careia s-a formulat recurs la curtea de ... (vezi toată discuția)
Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)