avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recurs la sentinta deschidere proc. insolventa, ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recurs la sentinta deschidere proc. insolventa, obtinuta tot in recurs...

Situatie:
Faza I. Judecatorul sindic hotaraste nedeschiderea P.I., datorita faptului ca, din totalul creantei, doar o parte este certa, lichida, exigibila si aceasta parte s-a achitat inaintea pronuntarii. Pentru restul exista discutii, procese verbale, intelegeri referitor la partile sociale si cooptarea creditorilor ca asociati.
Faza II. Creditorii fac recurs, din partea debitorului nu se prezinta nimeni si obtin casarea sentintei anterioare si trimiterea catre jud. sindic pentru deschiderea P.I., pe motiv ca dovada creantei se face prin extrasul de cont bancar (am simplificat aici).
Faza III. Judecatorul sindic (altul) dispune deschiderea procedurii, cu termen de recurs in 7 zile.
Debitorul doreste sa faca recurs. Intrebari:
-se cere casarea si trimiterea spre rejudecare sau modificarea in totalitate a sentintei de deschidere?
-din moment ce s-a numit lichidator, acesta trebuie pomenit ca reprezentant al debitorului?
-timbrarea???
-daca se primeste un termen indepartat, se poate suspenda procedura pana la solutionarea recursului?
Multumesc anticipat celor care au rabdarea sa-mi raspunda si eventual sa-mi dea niste idei.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
marap, utilizator
Cel mai recent răspuns: marap , utilizator 15:53, 17 Noiembrie 2011
1. solicitati casarea si respingerea cererii creditorului;
2.nu, debitorul este reprezentat in proces de catre administrator;
3.60 ron;
4.doar daca in recurs cereti si suspendarea executarii sentintei pronuntate de catre judecatorul sindic si simultan, la Curtea de Apel depuneti si o cerere de suspendare provizorie cf art 403 CPC - cautiune 500 ron.
Multumesc frumos.
Totusi, din ce-am citit, nu se admite suspendarea deschiderii procedurii, ci doar decizia de intrare in procedura simplificata. Corectati-ma daca gresesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta tribunalului de nedeschidere a procedurii casata la ca marap marap Debitorul a primit la tribunal o solutie de nedeschidere a procedurii insolventei, in baza faptului ca din totalul creantei, partea certa lichida si exigibila, ... (vezi toată discuția)
Deschiderea procedurii cu lipsa de procedura valeria.bisa valeria.bisa Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Vineri, pe 14.10.2011, am primit de la lichidator notificarea deschiderii procedurii generale a ... (vezi toată discuția)
Cautiunea este obligatorie pentru contestatorul executarii silite? br_nicku br_nicku Am deschis procedura executarii silite imobiliare asupra unui debitor. Acesta a facut contestatie la executare, a depus o cere de scutire la plata ... (vezi toată discuția)