Situatie: Faza I. Judecatorul sindic hotaraste nedeschiderea P.I., datorita faptului ca, din totalul creantei, doar o parte este certa, lichida, exigibila si aceasta parte s-a achitat inaintea pronuntarii. Pentru restul exista discutii, procese verbale, intelegeri referitor la partile sociale si cooptarea creditorilor ca asociati. Faza II. Creditorii fac recurs, din partea debitorului nu se prezinta nimeni si obtin casarea sentintei anterioare si trimiterea catre jud. sindic pentru deschiderea P.I., pe motiv ca dovada creantei se face prin extrasul de cont bancar (am simplificat aici). Faza III. Judecatorul sindic (altul) dispune deschiderea procedurii, cu termen de recurs in 7 zile.
Debitorul doreste sa faca recurs. Intrebari:
-se cere casarea si trimiterea spre rejudecare sau modificarea in totalitate a sentintei de deschidere?
-din moment ce s-a numit lichidator, acesta trebuie pomenit ca reprezentant al debitorului?
-timbrarea???
-daca se primeste un termen indepartat, se poate suspenda procedura pana la solutionarea recursului?
Multumesc anticipat celor care au rabdarea sa-mi raspunda si eventual sa-mi dea niste idei.
1. solicitati casarea si respingerea cererii creditorului;
2.nu, debitorul este reprezentat in proces de catre administrator;
3.60 ron;
4.doar daca in recurs cereti si suspendarea executarii sentintei pronuntate de catre judecatorul sindic si simultan, la Curtea de Apel depuneti si o cerere de suspendare provizorie cf art 403 CPC - cautiune 500 ron.
Multumesc frumos.
Totusi, din ce-am citit, nu se admite suspendarea deschiderii procedurii, ci doar decizia de intrare in procedura simplificata. Corectati-ma daca gresesc.