avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Deschiderea procedurii cu lipsa de procedura
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Deschiderea procedurii cu lipsa de procedura

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Vineri, pe 14.10.2011, am primit de la lichidator notificarea deschiderii procedurii generale a insolventei.
Mentionez ca pana la acea data nu am avut cunostinta de existenta acestui dosar pe rolul tribunalului. Am verificat astazi la arhiva dosarul si am constatat ca citarea s-a facut la vechiul sediu social, in conditiile in care exista din luna noiembrie a anului trecut mentiunea inregistrata la ONRC de schimbare a denumirii si sediului. Asadar, la momentul introducerii cererii creditorului sediul era schimbat.
Intrebarea mea este cum procedez?
Ma gandeam
1. Sa trimit adresa la tribunal de urgentare a redactarii sentintei si cerere expresa sa mi se comunice sentinta la sediul social;
2. Sa promovez deja recurs si atunci cand voi primi sentinta sa-l mai completez, daca e cazul;
3. Sa solicit si suspendarea hotararii judecatorului sindic, considerand ca situatia mea, in care nu am fost citata, se asimileaza cu cea de la art.8, alin.5 lit. a), mai exact respingerea contestatiei debitorului, introdusa in temeiul art. 33 alin.4.

Va rog sa ma ajutati daca v-ati mai confruntat cu astfel de situatii.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: valeria.bisa , utilizator 09:56, 18 Octombrie 2011
depuneti recursul solicitind casarea cu trimitere spre rejudecare avind in vedere lipsa citarii cf legii. sentinta nu se comunica (ca opinie personala, asta este nelegala) ci se publica in Buletinul Insolventei deci accesati pe internet si verificati cind a fost publicata sentinta de admitere a cererii de deschidere a procedurii insolventei.
chiar daca ati depasit termenul, solicitati repunerea in termen ptr motivul necitarii. Nu uitati ca recursul trebuie motivat, nu este suficient doar sa il depuneti.
tot in recurs inserati o cerere de suspendare a executarii sentintei de deschidere a procedurii insolventei. Apoi depuneti, separat, o cerere de suspendare provizorie a executarii aceleiasi sentinte.

va recomand sa angajati un avocat deoarece motivarile cererilor vor face diferenta intre admiterea lor si respingere.
Cu siguranta voi solicita casarea cu trimitere spre rejudecare, in conditiile in care nu am fost citata.
Sentinta nu a fost inca redactata, iar art. 8 din L. 85/2006 imi da ca si termen de recurs 7 zile de la comunicare.Voi verifica oricum si pe buletinul insolventei pentru a ma asigura si voi reverifica maine la arhiva.
Motivele de recurs vor fi dezvoltate chiar daca nu am primit sentinta si nu cunosc motivarea instanei, pentru ca imi voi face apararile atat pe lipsa citarii cat si pe fond, pentru ca in mod cert nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru insolventa, in conditiile in care societatea are bani in conturi si foarte, foarte multe contracte in derulare.
Ma intreb oare cat va dura judecarea recursului, astfel incat sa rezolv problema pana la termenele stabilite de catre lichidator si pana la termenul de fond din decembrie.
CA Bucuresti a dat termen in 23 ianuarie ptr recursurile depuse in finalul lui septembrie 2011.
depinde unde se va judecata recursul. cel putin in Bucuresti, Tribunalul nu comunica sentintele ci le publica in Buletin - de la acea data curge termenul de 7 zile.
insa in cazul dvs termenul curge de la data la care ati luat la cunostinta de existenta dosarului de insolventa.
Atunci nu pot decat sa sper ca imi va admite cererea de suspendare facuta distinct, altfel lucururile se complica din ce in ce mai mult. Termenul este foarte mare, voi avea primul termen de fond cu mult inainte de judecarea recursului.
Mi se pare oricum inadmisibil ca in dosarele de genul asta sa nu se solicite un certificat constatator recent si sa se ajunga la astfel de situatii.
aveti dreptate, cel putin din experienta mea toate instantele solicita un extras ptr dovada sediului debitorului.

Alte discuții în legătură

Fond cercetasa cercetasa proces loviri si alte violente in recurs la tribunal. judecat fondul. cum ar putea fi trimis din nou dosarul in instanta pe fond la judecatorie? (vezi toată discuția)
Judecata in recurs ro280988 ro280988 Buna ziua. Se da urmatoarea ipoteza: cerere de chemare in judecata introdusa la Judecatorie, apelul exercitat la Tribunal, recursul exercitat la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Casare pentru motive de ordine publica CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN Buna ziua! As dori sa va supun atentie o speta cei drept un pic cam dificila din punctul meu de vedere si va rog daca se poate o parere. Am avut un dosar pe ... (vezi toată discuția)