avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare pentru motive de ordine publica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare pentru motive de ordine publica

Buna ziua!
As dori sa va supun atentie o speta cei drept un pic cam dificila din punctul meu de vedere si va rog daca se poate o parere. Am avut un dosar pe rolul judecatoriei, in care am avut calitatea de intervenient in interes propriu, alaturi de alti intervenienti, parti in dosar fiind o banca si Anpc(reclamant). Banca a solicitat inainte de intrarea pe fond, suspendarea, avand in vedere faptul ca mai aveam un dosar la o instata superioara(Curtea de Apel). Instanta de la judecatorie, a dispus disjungerea dosarului numai cu privire la cererea mea de interventie si la PVC al Anpc si formarea unui nou dosar. Chestiunea de fond acum intervine, pentru ca desi instanta a dispus disjungerea si cu privire la PVC al Anpc, nu a citat Anpc-ul astfel, ca la primul termen de judecata a solutionat fondul si instanta s-a pronuntat, in sensul in care mi-a admis toate capetele de la cererea mea de interventie in interes propriu asa cum au fost formulate, dar fara a face nici o referire la cele consemnate in procesul verbal al ANPC cu privire la contractul meu. Initial, am fost multumit si nu am formulat recurs, dar la Tribunal cand a urcat dosarul in loc sa mearga la sectia de contencios administrativ, asa cum ar fi trebuit daca in sentinta se mentiona ca si parte ANPC-ul, dosarul a mers la sectia civila. Practic Anpc-ul a fost pierdut pe drum desi instanta de la fond a dispus disjungerea si cu privire la Anpc, dar intrucat instanta nu s-a pronuntat cu privire la cererea lui de chemare in judecata, desi cererea mea era accesorie cererii Anpc, dosarul a mers la sectia civila in loc sa mearga spre competenta solutionare la sectia de contencios administrativ, avand in vedere lipsa Anpc-ului. Prin urmare, ne aflam la Tribunal la sectia civila, unde am ridicat exceptia conexitatii si am solicitat instantei sa conexeze dosarul la primul dosar din care a fost disjuns in care parte este si Anpc. Sincer nu stiu ce sanse am de reusita, dar, daca nu am sanse de reusita, tinand cont de faptul ca NU am formulat recurs(nu aveam de ce, daca solutia mi-a fost favorabila in integralitate), si dosarul se reantoarce la sectia civila la care nu vreau sa se solutioneze cauza, pot solicita pentru motive de ordine publica, casarea partiala cu trimitere avand in vedere ca procedura de citare cu una din parti nu a fost legal indeplinita??? Este ciudat si dispozitivul sentintei de la fond: admite cererea de interventie in interes propriu formulata de mine, in contradictoriu cu intimata banca, fara a mentiona deloc Anpc-ul!!!#-o
Prin urmare, pot solicita casarea partiala cu trimitere pentru refacerea procedurii de citare cu reclamanta Anpc pe motive de ordine publica, desi eu NU am formulat recurs, sau credeti ca ar exista :) motive de admitere a exceptiei conexitatii cu dosarul de baza, de unde a fost disjuns(si el se afla tot pe rolul Tribunalului)?

Alte discuții în legătură

Procedura civila incalcata? cum opinati? david_tiberiu2000 david_tiberiu2000 Primaria refuza incasarea chiriei unui chirias, si motiveaza ca apartamentul in care acesta locuieste, a fost retrocedat in baza unei sentinte irevocabile, ... (vezi toată discuția)
Intervenientul in interes propriu este parte in proces? gigelas gigelas Buna seara, Un intervenient in nume propriu,este considerat ca si parte in proces ? Daca i s-a respins cererea de interventie,deoarece nu a fost sustinuta de ... (vezi toată discuția)
Conexare in recurs a unui dosar solutionat cu comunicare cu altul necomunicat inca eagle_free eagle_free Intr-o cauza cu mai multe capete de cerere, unul dintre capete de cerere a fost disjuns si trimis la completul de contencios al tribunalului, iar celelelalte ... (vezi toată discuția)