Sunt proprietar tabular al unui imobil din 2001Acesta este ocupat abuziv dinainte de a deveni proprietar.Prin hotarari judecatoresti am obtinut titlu executor de evacuare. In 2008,judecatoria a suspendat evacuarea,deoarece debitorii au facut contestatie la executare solutionata irevocabil in feb.2010 in favoarea creditorului.(decizie neredactata in prezent).Debitorii,au aflat despre Dcizie si au cerut din nou suspendarea evacuarii si au obtinut-o,pt.aceleasi motive invocate in 2008.Am facut recurs in termen legal,impotriva incheierii.
Intrebare: Recursul la Tribunal dureaza si de aceasta data cu citarea partilor,amanare angajare avocat,concediu boala..etc. tot aprox.doi ani ?Pot cere casarea incheierii invoc.art.304 pct.3?Sau judecarea recursului in regim de urgenta?Cat dureaza legal?Este posibil orice invocare a debitorilor, fara a fi dovedite in instanta, doar conformandu-se dispozitiilor art.403.ali4 cod proc civ.(depunerii cautiunii)sa invoce an nou proces? Va multumesc!
Hotararea judecatoreasca pronuntanta in contestatia la executare este definitiva de la pronuntare, deci in baza acesteia puteti continua executarea silita si evacuarea debitorilor.
Din informatiile dvs nu am inteles calea pe care debitorii au obtinut o noua incheiere de suspendare a executarii silite.
Din cate cunosc eu, o noua cerere de suspendare a executarii silite se poate face in fata instantei de recurs, in cadrul judecarii recursului declarat impotriva sentintei pronuntate in contestatia la executare.
Recursul se judeca mult mai repede decat contestatia la executare, probebil cel mult 2 sau 3 termene; in plus se judeca si in vacanta judecatoreasca.