da, trebuie formulata contestaie la executare si neaparat suspendarea executarii .
Cf legii 112/1995, contractele de inchiriere se prelungesc pe o perioada de 5 ani, ca masura de protectie a chiriasilor.
Cum contractul de inchiriere a avut durata de un an, va puteti prevala si de acest aspect, in plus, puteti sa invocati si motive sociale (imposibilitatea dobandirii unei locuinte, salar mic, copil mic, s.a.)
Este neaparat necesara cererea de suspendare a executarii silite. Aceasta poate fi facuta in aceeasi cerere de contestatie la executare, sau pe cale separata, alaturi de contestatia la executare.
Ce contestam? Aici avocatii, de obicei, sunt inventivi. Nu cred insa, ca motivele aratate de Vera sunt demne de luat in considerare.
Daca riscul executarii silite este major, se poate cere pe cale de ordonanta presedintiala suspendarea vremelnica, pana la solutionarea cererii de suspendare.
In ambele situatii suspendarea se poate obtine doar ca urmare a consemnarii unei cautiuni de 500 lei.
bun, eu m-am gandit in felul urmator:
1. facem o contestatie la eecutare din partea lui X mama : motivul este ca nu poate sa evacueze imobilul de vreme ce in imobil domiciliaza si copilul ei minor. solicita admiterea contestatiei pe motiv ca nu poate fi evacuata decat dupa ce se va obtine titlu exec si ptr. minor altfel se incalca relatiile de dr familiei.
cere si suspendarea exec pana la hot irevoc asupra contestatiei sau macar, in subsidiar, pana cand ia vacanta copilul minor. (cautiunea va fi stabilita in instanta - care este procedura ? instanta aproba suspendarea si dupa aceea stabileste cat sa platesti cautiune ?)
in paralel
2. facem o contesttaie la exec din partea minorului - tert interesat - si solicita incetarea executarii silite ptr. ca mama trebuie sa stea cu ea ptr. ca e minora
nu cerem si aici susp exec ptr. ca sa nu mai platim cautiune
in paralel
3. facem contestatie la titlu din partea copilului minor care nu este nominalizat in somatie - pe motiv ca a fost amenintat verbal de xecutor ca va fi si el evacuat.
Solicitam sa se pronunte expres instanta care a pronuntat hot ca nu poate fi executat si minorul.
Astept opinii.:-/
Eugen , tu ca profesionist in aceasta materie ce m-ai sfatui.
ideea este sa reusim sa targem cat mai mult de timp fiind vorba despre un caz social.
multumesc
Interventie moderator: Va rog nu mai postati mai multe mesaje, puteti adauga prin editarea celui anterior. Multumesc.
Andreea Lisievici.
Cert este ca orice hotarare judecatoreasca trebuie respectata. In acest sens, sunt in sprijinul realizarii acestei evacuari.
Motivatia sociala nu poate fi luata in discutie ca fiind un impediment la executare. Asta este opinia unui profesionist.
Cat despre posibilitatea castigarii unui termen, cred ca o contestatie la executare in care trebuie invocat faptul ca in imobil locuiesc si persoane care nu sunt cuprinse in titlul executoriu, este de natura a amana executarea silita. Bineinteles ca intre timp trebuie solicitata si suspendarea executarii silite, cu plata cautiunii pentru actiunile neevaluabile in bani, respecziv de 500 lei. In mod firesc, instanta poate sa suspende executarea silita pana la solutionarea contestatiei la executare. Contestatia la executare va lamuri cealalta problema, daca minorul poate fi evacuat sau nu. Abea aici pot veni surprizele..................
in concluzie este bine ca minorul, prin ocrotitorul legal sa faca contesttaie la executare in sensul ca nu-i este opozabil titlul executoriu.
totodata minorul sa ceara susp exec silite.
in paralel minoryul ar putea face si contesttaie la titlu - in sensul ca instanta care a pronuntat hot sa lamureasca daca dispozitivul se aplica si minorului care nu este inclus in hotarare.
corect ?