avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare silita

Buna ziua.
Tatal meu in 1990 a revendicat in instanta un imobil. Acest imobil ia fost retrocedat dar intre timp
primaria a inchiriat-o. Deci a inceput un nou proces , de aceasta data de evacuare a chiriasului. Anul trecut curtea suprema a hotarat ca evacuarea este conditionata de plata unei sume de bani. In aceste zile tatal meu a primit o somatie de plata in care i se cere sa plateasca chiriasului suma mentionata in hotararea adusa de curtea suprema si cu mentiunea ca i s-a pus sechestru pe un alt imobil.
Intrebare : este posibil acest lucru? Eu din hotarare am inteles ca tatal meu este creditorul si nici decum debitorul.
Cel mai recent răspuns: hecla , utilizator 10:01, 15 Aprilie 2008
Din cate am inteles eu, nu poate fi vorba decat de faptul ca tatal dvs. (proprietar) a fost obligat de instanta la plata cheltuielilor necesare si utile efectuate de chirias in legatura cu folosinta imobilului. Nu poate fi vorba decat de dreptul chiriasului de a fi despagubit in legatura cu cheltuielile pe care acesta le-a efectuat cand a stapanit imobilul. Este un drep civil al chiriasului, ocrotit de lege si obligatia corelativa a proprietarului de a-l despagubi. Daca s-a pronuntat o hotarare inseamna ca chiriasul a putut face dovada cheltuielor sale si somatia de plata este intemeiata, fiind vorba in acest raport subsidiar de niste creante certe, lichide si exigibile.
Imobilul afost initial magazie de seminte, chiriasul a instalat o moara., de aceea tatal meu a cerut ca chiriasul sa aduca cladirea in starea initiala, renuntand la plata chiriei si la alte drepturi banesti. In schimb chiriasul a cerut sa i se plateasca cheltuiele care vor aparea in cazul in care el ar desfinta moara, cladirii nu a adus nici o imbunatatire. Nu inteleg chiriasul se foloseste de un bun ce nu ii apartine nu plateste chirie timp de aproximativ 20 de ani nici noua ptr. ca nu ne recuoaste ca proprietari, nici organelor locale ptr. ca ei nu sunt proprietari. Si dupa ce insfarsit exista o hotarare judecatoreasca tatal meu pierde atat aceasta cladire cat un alt imobil?. Atunci de unde mai evacuam chiriasul odata ce devine el proprietarul imobilului. Sa inteleg ca ar fi fost mai bine daca nu ar fi revendicat cladirea
am uitat sa mentionez ca procesul continua la strasburg. tat poate cere suspendarea evacuarii pana la solutionarea procesului la strasburg ?
cred ca glumiti :dreptul chiriasului !. hotararea a fost adusa anul trecut , iar el sta si in prezent in imobil. tatal meu ne avand bani necesari ca s-l plateasca nu a inceput evacuarea. Si vreti sa-mi spuneti ca in schimb el are dreptulsa ceara aceasta suma punand sechestru peimobilul in care se afla + alte buneuri ale tatalui meu pana se ajunge la suma respectiva?. Si cu dreptul nostru cum ramane. El nu trebuie sa ne plateasca noua ptr. ca ne foloseste imobilul?. Apropo el poate sa aleaga intre bunurile tatalui meu si sa puna sechestru pe ce vrea el sau tatal meu hotareste ce vrea sa vand?
Mi se apare foarte sucita aceasta lege. Si inacelasi timp traim pe pielea noastra ca dreptul la proprietate este doar o fraza in constitutia romaniei si nmic altceva
X-(
Cand a fost emisa Ordonanta privind somatia de plata?

Alte discuții în legătură

Executare silita. ada92 ada92 Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil si conf. hot. def. si irevocabile nu-l pot scoate pe chirias afara pana nu-i platesc o suma de bani deoarece a adus ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita - caz social dumitru2000 dumitru2000 X a incheiat cu Y - proprietar care si-a redobandit casa in baza legii 10 - un contract de inchiriere pe 1 an. La sfarsitul anului Y nu a mai vrut sa ... (vezi toată discuția)
Executare-cedo ada92 ada92 Bun ziua. Pe scurt prin legea 112 mi s-a retrocedat o cladire, pe care statul a inchiriat-o unei pers. Dupa retrocedare am inceput un proces de executare a ... (vezi toată discuția)