avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare silita

Buna ziua.
Tatal meu in 1990 a revendicat in instanta un imobil. Acest imobil ia fost retrocedat dar intre timp
primaria a inchiriat-o. Deci a inceput un nou proces , de aceasta data de evacuare a chiriasului. Anul trecut curtea suprema a hotarat ca evacuarea este conditionata de plata unei sume de bani. In aceste zile tatal meu a primit o somatie de plata in care i se cere sa plateasca chiriasului suma mentionata in hotararea adusa de curtea suprema si cu mentiunea ca i s-a pus sechestru pe un alt imobil.
Intrebare : este posibil acest lucru? Eu din hotarare am inteles ca tatal meu este creditorul si nici decum debitorul.
Cel mai recent răspuns: hecla , utilizator 10:01, 15 Aprilie 2008
Ce va spun avocatii? Ca aici nu putem vedea actele, cererile care au stat la baza acestei hotarari judecatoresti...
O hotarare judecatoreasca se poate executa de oricare parte are de executat ceva prin ea.
Sincer, nicio instanta nu ar da chiriasului cheltuielile voluptuarii... daca acolo era insa, in magazie, o moara veche... poate au fost considerate cheltuieli necesare cumva...
Ati avut avocat?
Actionarea la CEDO nu e motiv de suspendare a executarii...
A fost intotdeauna magazie, chiriasul a introdus moara. Da au fost si avocati , dar se pare ca nu am fost prea inspirati cand i-am ales.#-o
Este destul de ampla aceasta speta, si lipsesc anumite date care ar putea rasturna situatia. Pentru inceput, ca sa o luam sistematic, va recomand sa incercati o contestatie la titlu si contestatie la executare, pentru ca tatal dvs. sa nu piarda imobilul care, din cate am intels eu se afla momentan sub sechestru. In mesajul anterior am amintit si de o eventuala cautiune care se va cere in astfel de situati. Verificati procesul-verbal intocmit de executorul judecatoresc. Verificati daca sunt intrunite conditiile de validitat ale unu astfel de inscris. Spre exemplu, daca in dreptul rubricilor creditor, respectiv debitor, nu pare nici o mentiune, puteti solicita instantei de judecata sa dispuna anularea respectivului proces verbal. Nu vreau sa invinuiesc pe nimeni si nici sa insinuez ca "ceva nu e tocmai cum ar trebui sa fie", dar sunt curios, avocatul tatalui dvs. ce a folosit in apararea clientului sau? Ma refer aici la cereri si inscrisuri doveditoare. Cel putin la nivel teoretic, lucrurile nu ar fi trebuit sa ia o asemnea intorsatura. Chiar si ipotetic vorbind, daca ne referim al cheltuielile necesare si utile, este greu de imaginat ca acestea sa depaseasca valoarea imobilului. Din pacate nu pot formula niste concluzii clare, concise in aceatsa privinta deoarece nu am cunostinta despre dosar si hotarare, asadar singura recomandare pe care v-o fac este sa incercati sa contestati actele de executare.
Va multumesc mult ptr. sugestiile si indrumarile pe care mi le dati.=D> dar as mai abuza de bunavointa si cunostintele dumneavoastra.:">
tata a debus o contestatie la executare , ieri a si primit o instiintare ca fost mutat la contencios. Sa inteleg ca aici se discuta contestatiile la executare?
In procesul verbal intocmit de executor este specificat pe langa suma mentionata in hot. def.si irev.din 2007,si faptul ca trebuie sa mai plateasca si inflatia incepand din 2005. :O,motivand prin faptul ca atunci i s-a dat drept de cauza prima data domnului X.:(
Inflatia nu trebuie calculata de la data emiterii hot. def. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita. ada92 ada92 Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil si conf. hot. def. si irevocabile nu-l pot scoate pe chirias afara pana nu-i platesc o suma de bani deoarece a adus ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita - caz social dumitru2000 dumitru2000 X a incheiat cu Y - proprietar care si-a redobandit casa in baza legii 10 - un contract de inchiriere pe 1 an. La sfarsitul anului Y nu a mai vrut sa ... (vezi toată discuția)
Executare-cedo ada92 ada92 Bun ziua. Pe scurt prin legea 112 mi s-a retrocedat o cladire, pe care statul a inchiriat-o unei pers. Dupa retrocedare am inceput un proces de executare a ... (vezi toată discuția)