avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare-CEDO
Discuție deschisă în Executare silită

executare-CEDO

Bun ziua. Pe scurt prin legea 112 mi s-a retrocedat o cladire, pe care statul a inchiriat-o unei pers. Dupa retrocedare am inceput un proces de executare a chiriasului. Conf. sentintei defin. si irevocabile, eu trebuie sa platesc chiriasului. Acesta a inceput procesul de executare si a pus sechestru pe cladirea pe care am primit-o inapoi+ pe cele doua case aflate in vecinatate. A avut loc deja licitatia si el a cumparat cladirile . Dar nu s-a indestulat . Eu am inaintat o plangere la CEDO si as dori sa stiu daca ajung la un anumit compromis cu fostul chirias ( ii mai vand terenuri pana se indestuleaza,fara sa ma mai judec cu el- n-are rost ori cum in ronamia nu am sanse de castig) imi influenteasa in sens negativ procesul de la Strasburg. Ptr. oricum trebuie sa-i platesc asa macar am posibilitatea sa vand ce doresc eu si nu ceea ce doreste executorul. Sper ca am fost destul de clara. Va multumesc anticipat ptr. raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Ilie DUMITRU , Avocat 00:09, 15 Martie 2009
eu nu inteleg cum a ajuns chiriasul creditor al dvs....
dar, ma rog, inteleg ca nu asta e acum problema dvs. Teoretic, oricand in cursul executarii silite puteti plati creanta. Ddaca aveti alte imobile pe car ele puteti vinde, deci care nu au inscrisa in cartea funciara executarea silita inceputa, le veti putea vinde si cu banii obtinuti (ca dealtfel, cu orice banii , pe care ii puteti obtine orideunde puteti) sa platiti creanta, oprind astfel procedura executarii silite aflate in curs.
Da asta am inteles, dar as dori sa stiu daca faptul ca platesc imi afecteaza in sens negativ plangerea depusa la straburg?
Doamna draga,

Niciun proces de la Curtesa Europeana a Drepturilor Omului nu poarta intre particulari. Aceste procese au ca obiect plangerile facute de cetateni ai statelor semnatare ale Conventiei, care se planga ca statul x le-a incalcat unul din drepturile ocrotite de aceasta conventie.
Deci procesul purtat in fata instantelor nationale, in care ati avut potrivnici pe chiriasii dvs., nu se va "muta" la Strasburg.
Asafiind, in principiu, nu ar trebui ca solutia ce se va da plangerii dvs adresate CEDO sa fie inlfuentata de eventualele creante ale dvs fata de chiriasi.
Insa, fara a sti care este izvorul acestei creante a dvs, fata de chiriasi, imi este greu sa va dau un raspuns mai clar de atat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare silita hecla hecla Buna ziua. Tatal meu in 1990 a revendicat in instanta un imobil. Acest imobil ia fost retrocedat dar intre timp primaria a inchiriat-o. Deci a inceput un ... (vezi toată discuția)
Nu stim daca sa face executarea amyd amyd talal meu a obtinut titlu de executare la un proces problema noastra este ca nu a fost multumit de suma si a trimis dosarul si la strasburg intrebara me este ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo ciobi2016 ciobi2016 Buna dimineata, Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema:am depus o plangere la CEDO (art.6). Zilele trecute am primit o scrisoare de la ... (vezi toată discuția)