Stimat forumist,
Față de întrebările dvs voi încerca să vă răspund punctual, completând răspunsurile anterioare:
1. Decizia de inadmisibilitate în principiu, pronunțată în complet de judecător-unic, trebuie motivată.
Din păcate, Curtea Europeană a Drepturilor Omului înțelege să o motiveze extrem de sumar, prin acest lucru presupunând că formularea ,,deoarece nu indeplineste conditiile de admisibilitate prevazute de art.34 si 35 din Conventie,, constituie o motivare în viziunea sa.
Nici eu nu consider că o astfel de formulare se poate califica drept motivare, dar aceasta este situația, contează ceea ce înțelege CEDO.
2. Decizia de inadmisibilitate în principiu, pronunțată în complet de judecător-unic este inatacabilă, definitivă.
Pentru a nu mă repeta, vă invit să observați cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
În concluzie, din păcate, nu pot decât să ader la răspunsul anterior, în sensul că nu vă rămâne decât să vă împăcați cu situația.
P.S. Precum v-am spus, eu nu sunt de acord cu procedeul motivării standard. Există chiar probleme mai mari cu care se confruntă CEDO, care a devenit o instanță deosebit de formală, părând că uită rolul de a apăra drepturile omului. Multe instituții prestigioase uită, câteodată, că respectul și încrederea se câștigă greu și se pierd ușor...