avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu stim daca sa face executarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu stim daca sa face executarea

talal meu a obtinut titlu de executare la un proces problema noastra este ca nu a fost multumit de suma si a trimis dosarul si la strasburg
intrebara me este daca face executarea si apoi primeste de la strasburg un raspuns favorabil mai poate face executarea incaodata si pentru ban ceilalti?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Craioveanu , Avocat 15:09, 6 Iunie 2010
Orice hotarare defintiva si irevocabila, investita
cu formula executorie poate fi pusa in executare.
Faptul ca a facut plangere la CEDO nu are nici o relevanta,
pentru ca acolo se judeca cu statul roman, nu cu o persoana
fizica sau juridica.
Prin hotarare a fost obligata o persoana, nu statul si trebuie
pusa in executare daca vreti recuperarea sumelor.
Mai mult, orice executare se prescrie in termen de 3 ani.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
Daniel Coman, Avocat
Mare atentie la termenul de prescriptie care este de 3 ani!
Daca este admisibila cererea dvs. catre CEDO, respectiv daca intr-adevar v-a fost incalcat vreun drept din conventia cedo, este dreptul dvs., sa obtineti daune si din partea statului pe aceasta cale separata. Chiar daca titlul executoriu pe care il aveti dvs. acum si vreti sa-l executati ar fi tot impotriva statului, el poate fi obligat in continuare la daune materiale/morale suplimentare.
Insa aveti ft. mare grija la admisibilitate pentru ca asta este problema a peste 90% din cererile trimise catre Curtea Europeana. Altfel, doar va pierdeti timpul si poate niste bani.
Cititi bine conventia CEDO actualizata cand conceptati cererea :
[ link extern ]

sau consultati un avocat care sa analizeze fondul problemei si sa va spuna daca aveti sau nu sanse cu speta dvs. la Strasbourg si pe ce articole va puteti intemeia cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo gabri01 gabri01 Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi ... (vezi toată discuția)
Dosar cedo ioana_2009 ioana_2009 Buna ziua. Doresc sa depun o plangere la CEDO ca urmare a pierderii unui proces penal in care s a judecat un accident rutier. In urma accidentului mie mi s ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo ContSters184217 ContSters184217 In luna iulie 2010 am primit de la CEDO o scrisoare prin care am fost anuntat ca plangerea pe care am formulat-o in luna aprilie 2010 a fost inregistrata, ... (vezi toată discuția)