avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... plangere la cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

plangere la cedo

In luna iulie 2010 am primit de la CEDO o scrisoare prin care am fost anuntat ca plangerea pe care am formulat-o in luna aprilie 2010 a fost inregistrata, indicandu-mi-se numarul pe care la primit.La plangere am atasat toate documentele pertinente din dosarul care a facut obiectul cauzei in tara, intr-un proces in contencios administrativ.
Rog sa ma lamuriti in privinta urmatoarelor aspecte:
1-De la comunicarea confirmarii inregistrarii plangerii mele la CEDO, in cat timp pot primi un raspuns de la Comitet sau judecator in sensul ca plangerea formulata este inadmisibila sau ca a fost comunicata statului pentru a formula raspunsuri la pretentiile mele?
2-Daca staul doreste o intelegere amiabila, pot solicita si obtine teoretic in aceasta etapa, emiterea unui act administrativ de catre o unitate centrala care a refuzat sa il emita sau doar pot sa primesc o suma de bani in compensatie pentru incalcarea drepturilor mele?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 11:14, 6 Februarie 2011
1. Aprox 1 an, dar termenele sunt in flux cu aprobarea protocolului 14 (completul de 1 judecator) care scurteaza timpii.

2. Puteti negocia cu statul orice solutie va ofera el. Pe de alta parte, Curtea va poate oferi doar bani ca justa despagubire, dar pe baza hotararii CEDO puteti face revizuirea unei decizii din tara (desi la dvs nu cred ca e cazul).
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator
Termenul poate fi si mai lung de un an...
ContSters184217 a scris:

In luna iulie 2010 am primit de la CEDO o scrisoare prin care am fost anuntat ca plangerea pe care am formulat-o in luna aprilie 2010 a fost inregistrata, indicandu-mi-se numarul pe care la primit.La plangere am atasat toate documentele pertinente din dosarul care a facut obiectul cauzei in tara, intr-un proces in contencios administrativ.
Rog sa ma lamuriti in privinta urmatoarelor aspecte:
1-De la comunicarea confirmarii inregistrarii plangerii mele la CEDO, in cat timp pot primi un raspuns de la Comitet sau judecator in sensul ca plangerea formulata este inadmisibila sau ca a fost comunicata statului pentru a formula raspunsuri la pretentiile mele?
2-Daca staul doreste o intelegere amiabila, pot solicita si obtine teoretic in aceasta etapa, emiterea unui act administrativ de catre o unitate centrala care a refuzat sa il emita sau doar pot sa primesc o suma de bani in compensatie pentru incalcarea drepturilor mele?
Va multumesc anticipat.

Nimeni nu va poate spune cu exactitate cat timp dureaza ceva la Strasbourg.....
Indiferent ce se intampla la Strasbourg, veti fi anuntat pe posta!
Tot ce trebuie sa faceti este sa asteptati scrisoarea Curtii in care nu se stie ce o sa gasiti. Mie mi-au cerut lamuriri suplimentare....si a trebuit sa raspund la intrebarile adresate.....
Inainte de a se pronunta pe admisibilitate mai poate exista un pas....Curtea sa adreseze intrebari fie aplicantului fie statului...la care trebuie raspuns in termenul precizat.....samd...

Rabdare!
Poate nu e tocmai locul potrivit, dar as avea si eu o intrebare: un primar poate sa faca plangere la cedo urmare a unui litigiu de contencios adminisrativ?Multumesc mult!
teodora_felicia a scris:

Poate nu e tocmai locul potrivit, dar as avea si eu o intrebare: un primar poate sa faca plangere la cedo urmare a unui litigiu de contencios adminisrativ?Multumesc mult!

Numai daca considera că statul a violat în detrimentul lui direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţia Europeana a Drepturilor Omului se poate plânge Curţii.

Alte discuții în legătură

Cedo ii geo-vem geo-vem Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ... (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo si daune pentru calificarea motivelor de recurs ca fiind inadmisibile eagle_free eagle_free Buna seara, Va solicit ajutorul pentru a promova o actiune la CEDO pentru tatal meu, care s-a judecat pentru o actiune in contencios administrativ de ... (vezi toată discuția)