gabri01 a scris:
Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi angajez un avocat direct de la strasbourg va dura mai putin.Spunetimi va rog daca este posibil sau ce sfat imi dati. Tin sa precizez ca am trecut de Apel si Suprem.A fost respinsa cererea noastra.
Pentru sesizarea Curţii este necesar de a fi respectate anumite condiţii. Astfel, Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne, aşa cum este stabilit conform principiilor de drept internaţional general recunoscute, şi într-un termen de şase luni, începând cu data deciziei interne definitive.
Cererile nu pot fi luate în consideraţie de către Curte, dacă nu îndeplinesc criteriile de admisibilitate.
Dacă consideraţi că statul a violat în detrimentul dumneavoastră direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţie vă puteţi plânge Curţii.
Curtea poate cerceta numai plângeri referitoare la violarea unuia sau mai multor drepturi enumerate în Convenţie şi protocoale. Ea nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor. Nici nu poate interveni direct în favoarea dumneavoastră pe lîngă autoritatea de care doriti să vă plângeţi.