avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum se poate contacta Curtea suprema de justitie de la ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum se poate contacta Curtea suprema de justitie de la Haga?

In cazul in care as primi o sentinta definitiva si irevocabila in Romania si consider mi ca s-a facut o nedreptate ma pot adresa Curtii supreme de justitie de la Haga? Daca este posibil cum poate fi trimisa reclamatia? Prin internet, posta sau personal? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 6 August 2009
Competenţele Curţii de Justiţie sunt rezumate în Capitolul XIV al Cartei ONU. Ele sunt însă ancorate şi într-un statut propriu, parte integrantă din Carta sus-numită. Acest lucru înseamnă că toate statele care aderă la Organizaţia Naţiunilor Unite devin şi părţi membre ale CIJ. CIJ este foarte diferit de celelalte tribunale "normale". Acest lucru reiese mai ales din faptul că doar statele pot compărea în faţa CIJ. Important este şi faptul că statele trebuie să se supună jurisdicţiei CIJ.

Ca persoana fizica nu puteti sesiza CIJ, ci doar Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cu sediul la Strasbourg. Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie, in speta Romania.
Despre conditiile de admisibilitate a unei cereri la CEDO, vedeti link-ul www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dvs. personal nu va puteti adresa Curtii Internatinale de Jusititie de la Haga. Curtea Internationalade justitie judeca doar conflicte aparute intre statele membre ONU.
Pentru apararea drepturilor Dvs. in fata Statelor Membre, va trebui sa va adresati in scris Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, un oras la granita Germaniei cu Franta.
Dreptul de a depune plangere in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului se prescrie in termen de 6 luni de l epuizarea cailor de atac din Statul Membru.
Cererea trebuie adresata la destinatarul :
The Registrar
European Court of Human Rights
Council of Europe
F-67075 Strasbourg Cedex

sau

prin fax:
European Court of Human Rights
Council of Europe
67075 Strasbourg-Cedex
France

Fax: +33 (0)3 88 41 27 30

intr-una din limblle Engleza sau Franceza.

Pentru detalii va astept pe privat.

Cu stima,

av. Alexandru R. Popescu
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Radu Popescu, Avocat
Referitor la CEDO
Cererea poate fi scrisa în una din limbile oficiale ale Curţii (engleza şi franceza), dar de asemenea şi în una din limbile oficiale ale Statelor care au ratificat Convenţia. Deci si in limba romana.
La început Curtea trebuie să examineze dacă cererea Dumneavoastră este admisibilă : aceasta înseamnă că cazul trebuie să satisfacă unele condiţii definite în Convenţie. Dacă condiţiile nu sunt satisfăcute, cererea Dumneavoastră va fi respinsă.
Ţinând cont de supraîncărcarea actuală, prima examinare a cererii Dumneavoastră de către Curte poate avea loc si după un an. Unele cereri pot fi calificate ca fiind urgente şi examinate într-un mod prioritar, mai ales dacă este pus în cauză un pericol care ameninţă integritatea fizică a reclamantului.

O persoana juridica poate apela Curtea Internationala de Justitie de la Haga?
Multumesc.
Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga este organul judiciar al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Aici se soluţionează diferendele internaţionale între state, atunci când toate celelalte opţiuni au fost epuizate.

O persoana fizica nu se poate adresa Curtii Internationala de justitie de la Haga. Numai statele pot fi parti în cauzele supuse Curtii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua .sunt interesata doar sa stiu care est adresa de la strasbourg a drepturile omului. rodica_ingeras35 rodica_ingeras35 daca e cineva care stie cum sa apelez la curtea de la strasbourg .mi sa facut o nedreptate intrun proces.[quot] (vezi toată discuția)
Adresa cedo sama sama buna, daca cineva are adresa de la CEDO, il rog din sflet sa imi dea si mie adresa. multumesc mult. (vezi toată discuția)
Cedo lili9980 lili9980 Unde pot verifica daca este facuta plangerea la CEDO ? (vezi toată discuția)