andreigrigoriu a scris:
Din jurisprudența Curții, pentru a putea fi introdusă o aplicație, este necesar să fie epuizate căile utile de atac existente în legislația internă. Acest lucru se traduce - în linii mari - cu epuizarea căilor ordinare de atac, cele extraordinare neputând fi luate în calcul la raportarea curgerii termenului de 6 luni, ca principiu de bază.
Prin urmare, dacă vă referiți la diverse proceduri extraordinare - revizuiri, contestații, ori diverse petiții - acestea nu sunt socotite căi de recurs eficiente, deci nu trebuie să vă raportați la ele.
Pana la urma,
o decizie pronuntata definitiva la instanta Judecatoriei, in care este scris ca mi s-a respins plangerea ca nefondata, printr-o hotarare definitiva, aceasta nu mai poate fi atacata la instanta superioara din Romania, cea a insantei Tribunalului sau Curtii de Apel?
Am primit o hotarare definitiva, nespecificandu-se ca am o cale de atac extraordinara.
In NCPP am gasit scris:
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă recursurile în casaţie împotriva hotărârilor penale definitive, precum şi recursurile în interesul legii. (Art. 40 alin. 3 NCPP)
Deci trebuie sa ma adresez catre instanta ICCJ sau sa ma adresez direct la CEDO?