avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ma pot adresa la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ma pot adresa la CEDO

Am avut un proces în civil -litigii de munca.Am solicitat plata orelor suplimentare,sa fiu plătita pe studii superioare deoarece asta era un lucru cerut la angajare iar angajatorul nu l-a făcut și sa-mi fie plătit concediu de odihna.In prima instanta la TRIBUNAL a fost actiunea prin care se dispunea plata pt studii superioare si concediu de odihna de catre angajator,iar la recurs (CURTEA DE APEL) acestea mi-au fost respinse.Ma pot adresa la CEDO sau trebuie sa ma adresez si la INALTA CURTE DE JUSTITIE SI CASATIE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 16 Februarie 2010
Hotararea trebuie sa fie definitiva si irevocabila. Deci , trebuie sa folositi toate caile de atac. Adresati-va in termenul legal(care este un termen de decadere) instantei superioare!B-)
Succes!
Ma pot adresa instantei superioare prin posta si cu judecata in lipsa?
Recursul a fost ultima cale de atac interna.
Hotararea data de curtea de apel intr-un litigiu de munca este definitiva si irevocabila.Din cate stiu eu caile de atac se indreapta tot la curtea de apel.Trebuie sa urmati toate caile de atac in tara apoi sa va adresati la CEDO, in termen de 6 luni de la data comunicarii ultimei hotarari. Dupa recurs, mai exista caile de atac extraordinare. Da aveti posibilitatea sa trimiteti materialele prin posta si sa solicitati judecarea cauzei in lipsa, conf, art. 242 Cod procedura civila. Succes. :)

P.S. La CEDO te poti adresa doar daca poti dovedi ca ti-au fost incalcate drepturile stabilite prin Conventia Europeana ptr apararea drepturilor omului de la Geneva.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Krissia ., Alte profesii
Hotararile date de catre instantele din tara,au in cuprinsul lor calea de atac si termenul in care se poate exercita;dupa ce epuizati toate caile de atac atunci puteti sa trimiteti cerere de chemare in judecata catre CEDO.

Succes.

Alte discuții în legătură

Plangere cedo gabyteo gabyteo Buna ziua Daca pierd un proces la CSJ ma pot adresa CEDO sau mai este vreo cale de atac? Este necesar recursul in anulare ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)