avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ma pot adresa la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ma pot adresa la CEDO

Am avut un proces în civil -litigii de munca.Am solicitat plata orelor suplimentare,sa fiu plătita pe studii superioare deoarece asta era un lucru cerut la angajare iar angajatorul nu l-a făcut și sa-mi fie plătit concediu de odihna.In prima instanta la TRIBUNAL a fost actiunea prin care se dispunea plata pt studii superioare si concediu de odihna de catre angajator,iar la recurs (CURTEA DE APEL) acestea mi-au fost respinse.Ma pot adresa la CEDO sau trebuie sa ma adresez si la INALTA CURTE DE JUSTITIE SI CASATIE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 16 Februarie 2010
Care ar fi calea de atac impotriva unei hotarari definitive si irevocabile ? In mesajul initial s-a specificat clar ca s-a judecat si in recurs ...

1. In tara mai aveti posibilitatea sa exercitati caile de atac extraodinare - contestatia in anulare sau revizuirea.
Acestea se exercita in conditiile prevazute de codul de procedura civila.

2. Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie.

3. La CEDO va judecati cu statul roman , nu cu fostul dvs angajator.

4. De la data deciziei interne definitive (în general, hotărârea celei mai înalte jurisdicţii), dispuneţi doar de un termen de şase luni pentru a depune cererea Dumneavoastră. La expirarea acestui termen, Curtea nu va mai putea accepta cererea Dumneavoastră

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere cedo gabyteo gabyteo Buna ziua Daca pierd un proces la CSJ ma pot adresa CEDO sau mai este vreo cale de atac? Este necesar recursul in anulare ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)