freeelis a scris:
CEDO prevede , printre altele, ca o conditie de admisibilitate a cererii este si epuizarea tuturor căilor de recurs interne CORECT. Conform articolului 32 § 1 din Convenţie, Curtea nu poate fi sesizată decât după ce au fost epuizate în prealabil căile de recurs interne şi în termen de şase luni începând cu data deciziei definitive interne.CORECT
Asadar, in legislatie noastra gasiti trei posibilitati de solutionare a unui litigiu:
1. in prima si ultima instanta - in acest sens , hotararea este irevocabila
2. in prima instanta si apoi se ataca cu recurs
3. in prima instanta, in apel si in recurs.
In principiu, durata unui litigiu depinde de mai multi factori ... eu , de exemplu, am avut sansa sa ma judeca la primul termen de judecata , dar si nesansa sa ma judec, in prima instanta, si dupa cateva luni de zile...
1. Deci daca pierd in prima instanta (care poate insemna primele infatisari asupra cazului / asta ca sa inteleaga si altii care vor citi) si raspunsul completului de judecata sau judecatorului este irevocabil atunci ma pot duce direct la CEDO,corect? (asta fiind si cel mai fericit caz din cate se pare,doar sa dai de "lume" plictisita ca te-ai rezolvat)
2. Pierd in prima instanta si sa atac cu recurs? (dupa prima instanta fiind curtea de apel,nu?) atacare cu recurs fiind in speranta ca voi vedea si de aceasta data o hotarare irevocabila,corect?
3. In prima instanta , apoi la curtea de apel si apoi recurs ? (dupa curtea de apel este inalta curte de casatie si justitie fost tribunalul suprem,nu?) de la care astept tot un raspuns irevocabil in defavoarea cazului meu,corect?
Pai per total,parca nici anu nu iese :) :D
P.S. merci de raspunsul tau la aceasta intrebare ;) ...poate va fi util cuiva...candva...