In urma recursului dintr-un proces civil tinut la Tribunalul Bucuresti dintre proprietari – chiriasi s-a dat o sentinta irevocabila, in favoarea totala a uneia dintre parti.
Nici un argument si au fost suficiente pentru cealalta parte, nici un singur argument, nimic, nimic nu a fost luat in considerare !
INTREBARI :
1. Irevocabila inseamna si defintiva ? Care este diferenta dintre ele ?
2. Trebuie sa primesc aceasta decizie acasa sau trebuie sa o ridic personal de la Tribunal tinand cont ca eu am aflat de rezultat numai dupa net , in cateva cuvinte ? As dori sa declansez procedura legala de atac si cat mai repede.
3. Se poate face contestatie in anulare la Curtea de Apel ? In cat timp de la aflarea deciziei ?
Repet, am aflat de rezolutia finala ca irevocabila numai dupa net. La cat timp pot avea decizia aceasta de irevocabila si in cat timp se poate face contestatia in anulare ?
4. Care este diferenta intre contestatie in anulare si revizuire in termen ? Care este calea cea mai buna de actionare sau este vorba de acelasi lucru ?
5. Unde si cum se poate depune contestatia executarii silite care decurge dintr-o sentinta considerata de mine nedreapta, conform unei hotari judecatoresti prin care am pierdut recursul
6. Se poate cere si ajutor CEDO, date fiind conotatiile exterioare pricinii, dar CLAR legate, pentru oricine CITESTE complet intampinarile noastre, in acelasi timp cu apelul de contestatie in anulare la Curtea de Apel ?
O hotarare irevocabila presupune ca nu mai poate fi atacata cu cu recurs si poate fi pusa in executare de indata. Mai aveti la indemana doar caile extraordinare-contestatia in anulare sau revizuirea.
O hotarare irevocabila nu se comunica, trebuie sa mergeti la arhiva sectiei respective a tribunalului si sa solicitati o copie.
Contestatia in anulare si revizuirea sunt doua cai de atac extraordinare distincte fiecare avand reguli procedurale diferite si conditii de admisibilitate specifice. Pentru a formula o cale sau alta trebuie sa verificati daca va incadrati in cazurile expres si limitativ prevazute de lege pentru calea de atac.
Puteti sesiza Curtea Europeana a drepturilor Omului daca s-a produs vreo incalcare a Conventiei si numai in termen de 6 luni de la epuizarea cailor de atac interne, in cazul dvs. in termen de 6 luni de la solutionarea recursului.
Totusi va rog sa ma lamuriti si cu intrebarea de mai sus notata cu nr. 5.
Poate nu m-am exprimat prea corect cu ceea ce doresc :
Reformulez :
Unde se depune CERERE DE SUSPENDARE A EXECUTARII SILITE ?
Care este legea privitoare la o CERERE DE SUSPENDARE A EXECUTARII SILITE ?
Executarea silita are si ea loc in urma unui proces ?
Cum si la cat timp de la Hotarare este pusa in aplicare ?
SI :
Ce inseamna
... calcarea dispozitiilor de "ORDINE PUBLICA PRIVITOARE LA COMPETENTA"
atunci când este vorba de o hotărâre dată de judecători cu călcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă.
Din câte înțeleg, dvs tocmai ce ați pierdut recursul. În cazul în care nu s-au demarat procedurile de executare silită, nu există pentru dvs nici o posibilitate de a face contestație la executare, aceasta fiind îndreptată tocmai împotiva actelor de executare.
Și chiar începută executarea, nu se face contestație din dorința de a contesta, ci dacă există probleme legate de executare.
Cât despre CEDO, nu ar trebui să priviți această instanță drept una de recurs la nivel european. Precum s-a răspuns anterior, competența materială a Curții Europene se limitează la încălcarea drepturilor și libertăților apărate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Bineînțeles că puteți iniția o aplicație, dar numai în cazul identificării încălcării respectivului tratat - cum ar fi dreptul de proprietate.
Totuși, nu trebuie să uitați că învestirea CEDO nu se poate face decât după epuizarea tuturor soluțiilor juridice interne - într-un mod rezonabil. Ar fi util, deci, să analizați și posibilitatea despăgubirii dvs pe Legea nr. 1/2009.
Cedo
Oana Istina
intrebare: Pentru ca o cauza sa fie acceptata la CEDO trebuie sa fi trecut prin contestatie in anulare sau revizuire sau e de ajuns numai recursul? (vezi toată discuția)
Proceduri cedo
marinica71
am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)