avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... plangere la cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

plangere la cedo

Buna ziua.Am avut un srl,la care am cesionat partile sociale in 2009,in 2010 srl a intrat in insolventa si am fost chemat si eu in proces.Prin sentinta data de tribunal am fost obligat sa platesc solitar cu noul asociat unic si administrator intreaga creanta.Am facut recurs la Curtea De Apel,unde a fost respins recursul.As vrea sa stiu daca mai vreo cale de atac in Romania sau singura varianta ar fi la cedo si ce proceduri ar trebui sa urmez ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 7 Iulie 2012
In tara mai exista posibilitatea de a exercita una dintre cele doi cai extraordinare de atac , contestatia in anulare si/sau revizuirea.
Aceastea se exercita in conditiile expres prevazute de art.317-328 C.proc.civ.

La CEDO va puteti adresa numai daca considerati ca sunteti victima unei incalcari din partea statului roman a unui drept fundamental prevazut in Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
CEDO nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor.

Pentru plangere la CEDO vedeti si aceste discutii:
www.avocatnet.ro/content/for...
La contestatia in anulare sau revizuirea unde se face plangere
Contestatia in anulare si/sau revizuirea se depun la instanta a carei hotarare se ataca.
vreau sa deschid proces la cedo,dar cred ca numai pe stratul roman pot sa-l dau in judecata
Intr-adevar, plangerea se face impotriva Statului roman pentru incalcarea unuia dintre drepturile fundamentale prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Alte discuții în legătură

Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Cedo Oana Istina Oana Istina intrebare: Pentru ca o cauza sa fie acceptata la CEDO trebuie sa fi trecut prin contestatie in anulare sau revizuire sau e de ajuns numai recursul? (vezi toată discuția)