avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita.

Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil si conf. hot. def. si irevocabile nu-l pot scoate pe chirias afara pana nu-i platesc o suma de bani deoarece a adus inbunatatiri cladirii. chiriasul a inceput execuatarea silita a bunurilor mele ptr. asi primi bani. As dori sa stiu:
1. executorul poate sa-mi puna sechestru pe imobilul in care se afla chiriasul si in acelasi timp si pe alte imobile si sa le stabileasca prin expert valoarea impreuna si sa le scoata pe toate in aceeasi zi la licitattie?
2. In hotarare se stabileste o suma care comform chiriasului acopera cheltuielile facute ptr. repararea cladirii, este posibil ca nici la un an dupa hot. comf. expertului valoarea cladirii sa nu fie nici o cincime din valoarea stabilita in hot.
3. Expertul urmareste doar interesele chiriasului sau trebuie sa le urmareasca si pe ale mele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 4 August 2008
Am depus contestatie la executare si mi s-a sugerat sa depun si o ordonanta presedintiala deoarece se judeca mai repede ,numai ca trebuie sa depun 10% din valoarea creantei daca am inteles bine aceasta suma mi se va inapoia indiferent de rezultat. Cu ajutorul fiului meu as putea plati aceasta suma,numai ca cretitorul m-a amenintat ca daca se aduce o hotarare in defavoarea mea, el va cere executorului sa puna sechestru pe aceasta suma de bani.
Spuneti-mi va rog cum pot sa ma folosesc de bani primiti de la fiul meu in asa fel incat sa nu-i poata
sechestra executorul si sa ii pot inapoia fiului meu?
1. Executorul judecatoresc poate urmari oricare dintre imobilele aflate in proprietatea Dvs. In cazul in care valoarea unui imobil urmarit acopera creanta creditorului si cheltuielile de executare, nu se mai urmaresc si alte imobile aflate in proprietatea debitorului.
2. Expertul este neutru si stabileste valoarea de circulatie a imobilului urmarit.
3. Pe calea ordonantei presedintiale puteti solicita instantei suspendarea provizorie a executarii silite, pana la solutionarea cererii de suspendare in cadrul contestatiei la executare. Cererea de ordonanta presedintiala se poate introduce numai in cazuri urgente.
Nu cred ca este necesar sa introduceti o asemenea cerere, intrucat contestatia la executare se judeca de urgenta si cu precadere.
Cautiunea de 10% se depune intr-un cont cu afectatiune speciala. Pana sumele in cauza se afla in acest cont, la dispozitia instantei judecatoresti, executorul judecatoresc nu are dreptul sa le popreasca.
Instanta jud. poate fixa o cautiune mai mica de 10 % din suma...privind cererea de suspendare a executarii silite?
Instanta nu poate fixa o cautiune mai mica de 10% din valoarea cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune - ordonanta presedintiala Borza Borza Pe rol este introdusa cerere de supendare a executarii silite avand ca obiect un bun in valoare de 2.500 lei platit cu factura si chitanta. In titlul executor, ... (vezi toată discuția)
Executare, geo-vem geo-vem Am luat credit de la o banca insumand suma 9400 lei printr-un card ,nu lam mai platit nemaiavand bani de rata,mi sa comunicat poprirea pe salar si platesc de ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita hecla hecla Buna ziua. Tatal meu in 1990 a revendicat in instanta un imobil. Acest imobil ia fost retrocedat dar intre timp primaria a inchiriat-o. Deci a inceput un ... (vezi toată discuția)