avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare,
Discuție deschisă în Executare silită

Executare,

Am luat credit de la o banca insumand suma 9400 lei printr-un card ,nu lam mai platit nemaiavand bani de rata,mi sa comunicat poprirea pe salar si platesc de 5luni asta ,problema e ca azi am primit o comunicare ca mi-au scos apartamentul la vanzare,desi acesta este ipotecat la oalta banca ,rog mult ajutatima care este procedura de a contesta asta ,nu mi se pare normal pentru ca eu platesc poprirea lunar,e posibil sa ma scoata in starda?cum tre sa procedez .|?
Va multumesc!#-o
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
geo-vem, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 10:50, 5 Noiembrie 2012
Contestatie la executare, dar va trebui sa consultati un avocat cu actele primite de la executor.
Este dreptul dvs de a contesta actele de executare si nu vi-l poate ingradi nimeni. La fel, puteti opta pentru formularea contestatiei de catre un avocat/jurist/magistrat/executor/prieten/vecin sau puteti sa o faceti dvs. Totodata trebuie sa stiti ca atata timp cat aveti de dat bani cuiva (si nu sunteti insolvabil) ii veti da. Nu are nicio relevanta faptul ca ati avut salariul poprit sau ca imobilul este ipotecat la alta banca pentru ca tot se va ajunge la acelasi rezultat: veti inapoia banii. Contestatia trebuie sa se si admita iar majoritatea pot sa va spun ca sunt respinse (nu conosc cazul dvs ci doar vorbesc la modul general). Si chiar daca se admite nu faceti altceva decat sa amanati inevitabilul. Inca ceva: constestatia nu suspenda executarea iar daca va este adjudecat imobilul si se admite contestatia o sa aveti batai si mai mari de cap.
Fiind deja in licitatie, stiind cum merg lucrurile cand vine vorba de executare imobiliara si vazand ca nu aveti o datorie foate mare va sugerez sa faceti rost de bani cat mai repede si sa achitati datoriile. daca nu aveti banii acum, formulati o cerere de suspendare a executarii (o puteti redacta si dvs) si platiti cautiunea aferenta. Mai castigati 1-2 luni, timp in care puteti sa faceti rost de bani.
Multumesc pentru sfat,cat ar fi cautinea?si cum trebuisa procedez?va raman recunoscator.
Va multumesc.
suspendare

Art. 403
Pana la solutionarea contestatiei la executare sau a altei cereri privind executarea silita, instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune in cuantumul fixat de instanta, in afara de cazul in care legea dispune altfel.
Daca bunurile urmarite sunt supuse stricaciunii, pieirii sau deprecierii, se va suspenda numai distribuirea pretului.
Asupra cererii de suspendare formulate potrivit alin. 1 si 2 instanta, in toate cazurile, se pronunta prin incheiere, care poate fi atacata cu recurs, in mod separat.
In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta. Incheierea nu este supusa nici unei cai de atac. Cautiunea care trebuie depusa este in cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 5 milioane lei pentru cererile neevaluabile in bani. Cautiunea depusa este deductibila din cautiunea stabilita de instanta, daca este cazul.

contestatie
(2) În cazul contestaţiei la executarea silită şi al opoziţiei la executare, taxa se calculează la valoarea bunurilor a căror urmărire se contestă sau la valoarea debitului urmărit, când acest debit este mai mic decât valoarea bunurilor urmărite. Taxa aferentă acestei contestaţii nu poate depăşi suma de 194 lei, indiferent de valoarea contestată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare nicoleta_85 nicoleta_85 intr-un dosar de contestatie la executare si suspendare exe, instanta, prin incheiere, a dispus admiterea cerererii de suspendare a executarii din dosarul x de ... (vezi toată discuția)
Taxa la contestare de executare silita alexandru17 alexandru17 Buna ziua , stie cineva cat ar costa sa faci o contestatie la executarea silita a unui contract de nevoi personale cu ipoteca? Si daca are rost sa se faca o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tigruta123 tigruta123 Lucrez la salarizare intr-o institutie si am primit o adresa de executare silita pentru poprire pe salariu pentru o angajata care nu si-a platit la timp un ... (vezi toată discuția)