avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Lucrez la salarizare intr-o institutie si am primit o adresa de executare silita pentru poprire pe salariu pentru o angajata care nu si-a platit la timp un credit. Salariata a depus la tribunal o contestatie la aceasta executare silita a popririi respective, iar eu nu stiu in calitate de tert popritor daca se sisteaza aceasta poprire pe salariu sau nu pana se rejudeca din nou dosarul...Nu as dori ca institutia in care lucrez sa aiba probleme juridice.....As dori un raspusn cat mai urgent...si temeiul legal ai suspendarii sau nesuspendarii acestei popriri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tigruta123 , utilizator 08:34, 8 Septembrie 2012
Chiar daca a facut contestatie la executare aceasta nu suspenda plata debitului decat daca dispune instanta expres acest lucru, prealabil solutionarii contestatiei la executare.

Pana nu va aduce o incheiere scrisa si legalizata a instantei de judecata in sensul ca s-a suspendat executarea sentintei, dvs sunteti obligata sa dati curs cererii de poprire.

Contestaţia la executare

Art. 403
(1)Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, instanţa competentă poate suspenda executarea, dacă se depune o cauţiune în cuantumul fixat de instanţă, în afară de cazul în care legea dispune altfel.

(2)Dacă bunurile urmărite sunt supuse stricăciunii, pieirii sau deprecierii, se va suspenda numai distribuirea preţului.

(3)Asupra cererii de suspendare formulate potrivit alin. (1)-(2), instanţa, în toate cazurile, se pronunţă prin încheiere, care poate fi atacată cu recurs, în mod separat.

(4)În cazuri urgente, dacă s-a plătit cauţiunea, preşedintele instanţei poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare de către instanţă. Încheierea nu este supusă niciunei căi de atac. Cauţiunea care trebuie depusă este în cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei pentru cererile neevaluabile în bani. Cauţiunea depusă este deductibilă din cauţiunea stabilită de instanţă, dacă este cazul.


Multumesc mult pentru raspunsul prompt....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly Facind ``contestatie in anulare``la o hotarire judecatoreasca si irevocabila executorul poate sa continue executarea silita? Si de ce pune in vinzare imobilul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare nicoleta_85 nicoleta_85 intr-un dosar de contestatie la executare si suspendare exe, instanta, prin incheiere, a dispus admiterea cerererii de suspendare a executarii din dosarul x de ... (vezi toată discuția)
Cautiune getuta getuta Am depus contestatie la executare silita, si in data de 04.08.2008 depun cererea de suspendare a licitatiei.Stiu ca trebuie depusa o cautiune de 10 % din...., ... (vezi toată discuția)