avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cautiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cautiune

Am depus contestatie la executare silita, si in data de 04.08.2008 depun cererea de suspendare a licitatiei.Stiu ca trebuie depusa o cautiune de 10 % din...., dar numai daca hotareste instanta,.. sau cum se procedeaza ..?
Cel mai recent răspuns: getuta , utilizator 15:12, 2 August 2008
vedeti raspunsul de pe www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc ghola, deci ptr. o oarecare siguranta a mea trebuie sa depun cautiunea la Trezorerie tot in data de 04.08.08
Instanţa sesizată, la cererea contestatorului, până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, poate suspenda executarea, dacă se depune o cauţiune în cuantumul fixat de instanţă, în afară de cazul în care legea dispune altfel (art.403 alin.1 c.proc.civ.).
În cazuri urgente, dacă s-a plătit cauţiunea, preşedintele instanţei poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare de către instanţă. Încheierea nu este supusă nici unei căi de atac. Cauţiunea care trebuie depusă este în cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 5 milioane lei pentru cererile neevaluabile în bani. Cauţiunea depusă este deductibilă din cauţiunea stabilită de instanţă, dacă este cazul.
Multumesc elis. Doamne ajuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly Facind ``contestatie in anulare``la o hotarire judecatoreasca si irevocabila executorul poate sa continue executarea silita? Si de ce pune in vinzare imobilul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare nicoleta_85 nicoleta_85 intr-un dosar de contestatie la executare si suspendare exe, instanta, prin incheiere, a dispus admiterea cerererii de suspendare a executarii din dosarul x de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tigruta123 tigruta123 Lucrez la salarizare intr-o institutie si am primit o adresa de executare silita pentru poprire pe salariu pentru o angajata care nu si-a platit la timp un ... (vezi toată discuția)