avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cautiune - ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cautiune - ordonanta presedintiala

Pe rol este introdusa cerere de supendare a executarii silite avand ca obiect un bun in valoare de 2.500 lei platit cu factura si chitanta. In titlul executor, adica procesul verbal de sechestru este trecuta ca valoare apreciata de executor de 9000 de euro.
Intrebare: Trebuie sa introduc Ordonanta presedintiala de suspendare a executarii acestui bun. Care este cautiunea pe care trebuie sa o platesc, cea de pe titlu executoriu sau cea de pe factura cu care am cumparat acest bun.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 18:28, 27 Februarie 2011
executarea silita a fost initiata pentru suma de x lei. Dvs. trebuie sa platiti cautiunea raportat la aceasta suma. Faptul ca dvs. ati achizitionat un bun, un serviciu la un alt pret nu prezinta relevanta.
Multumesc. Chestia este ca cel pentru care este facuta contestatia este cel care a cumparat obiectul si nu are nimic cu suma totala de executat.
Acesta este tert. Ma gandeam ca trebuie sa plateasca 10% din valoarea de inventar adica pentru cat a fost taiata chitanta si factura pentru acel bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare JohnJohn JohnJohn Buna seara! A fost inceputa executarea silita prin poprire cont pt un debit (25500 lei). Este vorba de executarea unei sentinte definitive pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Executare silita. ada92 ada92 Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil si conf. hot. def. si irevocabile nu-l pot scoate pe chirias afara pana nu-i platesc o suma de bani deoarece a adus ... (vezi toată discuția)
Intrebare executare silita prin poprire giv giv Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu o speta. Se da o amenda administrativa si cheltuieli judiciare in valoare de 1100 lei. Actul prin care s-a ... (vezi toată discuția)