avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intrebare executare silita prin poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Intrebare executare silita prin poprire

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire in legatura cu o speta.
Se da o amenda administrativa si cheltuieli judiciare in valoare de 1100 lei.
Actul prin care s-a stabilit aceasta suma s-a contestat si este pe rol judecata.
Intre timp de la finante s-a emis somatie si concomitent titlu executoriu.
Se poate suspenda executarea silita in masura in care actul prin care s-a stabilit aceasta creanta se afla in litigiu?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:27, 21 Martie 2013
Daca ati formulat contestatie la executare impotriva titlului executoriu emis de ANAF puteti solicita in cadrul contestatiei suspendarea executarii silite pentru care va trebui sa platiti o cautiune proportionala cu suma in discutie.
Eu știam mai demult ca executarea sumelor aflate în litigiu se suspenda de drept.
In cazul in care contestati titlul executoriu sau actele de executare, suspendarea executarii silite se dispune la cerere dupa plata unei cautiuni.
Numai exercitarea caii de atac a apelului suspenda executarea cu exceptiile prevazute de lege-art 284 al 5 cpc
Recursul exercitat impotriva unei hotarari judecatoresti nu supenda de drept executarea decat daca hotararea priveste stramutarea de hotare, desfiintarea de constructii sau plantatii, altfel suspendarea intervine la cererea partii interesate.

Despre ce "litigiu" faceti vorbre? Ce obiect are si in ce faza procesuala este?
O ordonanta a procurorului prin care s-a stabilit amenda administrativa 1000 si cheltuieli de judecata 100.
Ne judecam si am cerut anularea acesteia. Suntem pe rol cu judecata.
Finantele ne-au bagat deja poprire si daca nu platim in 15 zile ne executa.
Trebuie sa faceti contestatie impotriva actelor de executare ale fiscului si in cadrul acestui proces solicitati suspendarea executarii.

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita radube radube Ca sa pot contesta titlul executoriu emis trebuie sa platesc o asa numita cautiune.Stie cineva cum se determina aceasta cautiune?Si aceasta cautiune odata ... (vezi toată discuția)
Somatie CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN O rugaminte:am primit somatia de plata,trebuie sa platesc in 1 zi, daca nu platesc si fac contestatie la executare, se suspenda executarea sau se poate trece ... (vezi toată discuția)
Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)