avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie
Discuție deschisă în Executare silită

somatie

O rugaminte:am primit somatia de plata,trebuie sa platesc in 1 zi, daca nu platesc si fac contestatie la executare, se suspenda executarea sau se poate trece mai departe, de ex la poprire?in cat timp pot face contestia?multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:41, 17 Octombrie 2009
Puteti face contestatie impotriva executarii silite insesi, precum si impotriva oricarui act de executare. Deasemenea puteti face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu.
Aveti dreptul sa solicitati suspendarea executarii numai daca veti depune o cautiune în cuantumul fixat de presedintele instantei. La stabilirea cautiunii, instanta tine seama de înscrisul constatator al dreptului invocat de dvs, de valoarea bunurilor supuse executarii silite, de cuantumul sumei datorate, precum si de orice alte date care privesc solutionarea contestatiei la executare.
Contestatia se poate depune in termen de 15 zile de la data cand v-a fost comunicata infiintarea popririi.
In functie de natura titlului executoriu puteti invoca si aparari de fond in cuprinsul contestatiei la executare.
Oricum, fiind vorba despre o situatie complexa va recomand si consultarea unui avocat sau jurist.
Simpla formulare a contestatiei la executare nu suspenda, automat, executarea. Trebuie sa solicitati si suspendarea executarii silite. Aceasta va fi dispusa de instanta contra darii unei cautiuni. Termenul in care puteti formula contestatie la executare este de 15 zile libere de la primirea somatiei de plata.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
puteti sa faci contestatie dar trebuie sa obtineti suspendarea executarii pentru a nu se executa.pentru aceasta trebuie sa platiti o cautiune de minim 10 % din suma datorata.
cred ca se face confuzie intre somatia de plata ... in care userul a fost amenintat cu executare silita #-o

din cate am inteles nu un executor judecatoresc a emis aceasta somatie:O

@new_2009

De unde ati inteles acest lucru? Initiatoarea topicului nu a precizat nimic in acest sens.
Toate somatiile pe care le primesc, la birou, de la BEJ-uri sunt intitulate somatii de plata.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare florinadrian01 florinadrian01 buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie (vezi toată discuția)