avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Ca sa pot contesta titlul executoriu emis trebuie sa platesc o asa numita cautiune.Stie cineva cum se determina aceasta cautiune?Si aceasta cautiune odata platita se restituie dupa ce ordonanta presidintiala a admis contestatia sau sta la dispozitia instantei pana se termina procesul.Mentionez ca am inceput un proces de anulare a BO pe baza carora s-a emis titlul executoriu de catre banca si am termen abia pe 15.04.2011.Iar contul meu in banca e blocat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 16:17, 9 Februarie 2011
Cautiunea se stabileste in procent de 10% din suma contestata. Ulterior printr-o cerere de restituire, dupa finalizarea dosarului, judecatorul poate dispune restituirea cautiunii.

Trebuia sa faceti separat de contestatia la executare (in care presupun ca ati cerut si suspendarea executarii) o suspendare provizorie a executarii care ar fi primit termen mult mai rapid deoarece o faceati in temeiul art. 581 Cod procedura civila.

Succes!
De mult nu se mai fac cereri de suspendare provizorie a executarii silite pe calea OP!
Temeiul de drept al cererii de suspendare privizorie il gasiti in prev.art.403 (4) Cpc.
Aceasta cerere se depune in acelasi timp cu CE (in cuprinsul careia , veti avea capat de cerere distinct suspendarea executarii pana la judecarea CE), iar ptr. judecarea ei se da termen la cateva zile dupa inregistrare. Se constituie un dosar care va primi un numar distinct de cel in care se va judeca CE.
Instanta de executare, daca considera cererea intemeiata (apropo, se judeca in CC, fara citarea partilor!) si mai ales daca s-a platit cautiunea in valoare de 10% cf. legii, va admite cererea prin Incheiere. Aceasta suspendare va dainui pana la judecarea capatului de cerere privind suspendarea executarii silite din cadrul contestatiei la executare. Daca se admite cererea. Daca nu..succes cu cererea de suspendare din CE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea privizorie si cererea de suspendare a executarii silite Irina S. Irina S. Considerati ca in cadrul unei contestatii LA TITLU se poate formula cerere de suspendare provizorie si apoi cerere de suspendare in cadrul acestui gen de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)