avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

Buna ziua. In urma unui accident rutier mi s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, care ulterior a fost clasat. De asemenea, dreptul de a conduce mi-a fost suspendat pentru o perioada de 90 de zile. Am promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, c. art 106* din OUG195/2002 si indeplinesc cumulativ conditiile mentionate la art. 221 din HG1391/2006. Am depus cerere pentru reducerea pedepsei la 30 de zile, insa am fost informata ca fiind vorba despre un dosar penal, indiferent ca e deja clasat, nu am dreptul la reducerea pedepsei. Nu am gasit niciun articol de lege care sa prevada asta. Mai pot face ceva?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:58, 26 August 2015
Nu puteti face nimic.
Cererea ptr reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile se aplica doar in cazul savarsirii unei contraventii.
In cazul in care dosarul se claseaza si se dispune suspendarea permisului este obligatorie sustinerea testului 13/15.

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu beneficiez de reducerea perioadei de suspendare Ionut-T Ionut-T Mi sa suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile,din cauza trecerii pe culoarea rosie la nivel cu calea ferata.Cand m-am prezentat sa dau examenul \'\'13 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pt 30 zile TeoTea TeoTea Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul pt 30 zile pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, va rog sa imi spuneti daca trebuie sa dau si testul pt ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)