avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Licenta iulie 2009 Spiru Haret
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Licenta iulie 2009 Spiru Haret

Buna Ziua!
Va rog sa ma lamuriti cu privire la noua HG 749/2009 , hotarare care elimina din lista universitatilor acreditata UNIVERSITATEA SPIRU HARET.
Am terminat anul acesta Facultatea de Drept si Administratie Publica ,specializarea Drept din cadrul Universitatii Spiru Haret (Centrul Teritorial de Invatamant la Distanta Slobozia) si am sustinut examenul de licenta in sesiunea iulie 2009. Mentionez ca am facut 4 ani( nr.credite 240).
Problema mea este ca daca noua HG din 06.07.2009 , cu privire la facultatile ce vor putea sa organizeze examen de admitere in anul universitar 2009-2010 , va afecta in vreun fel si pe cei care au sustinut deja examenul de licenta.
Adica diploma ce mi se va elibera va purta antetul Ministerului Invatamantului ,va fi recunoscuta de acest minister.
Din cate stiu un act normativ nu produce efecte retroactiv.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 22 Iulie 2009
Si eu sunt in situatia ta ,dar H.G. este din data de 060709,noi am sustinut licenta in data 040709 asa ca nu ar trebui sa aiba efecte asupra noastra ,dar...interesele...#-o
Hg nr.749/2009 se aplica incepand cu anul universitar 2009-2010, chiar daca a intrat in vigoare la data publicarii ei in Monitorul Oficial.
si eu sunt in aceeasi situatie, am dat licenta pe 4 iulie la drept, id centrul giurgiu si vroiam sa mi depun dosarul pt barou, dar acum.....toate visele ni le spulbera ministerul educatiei
freeelis a scris:

Hg nr.749/2009 se aplica incepand cu anul universitar 2009-2010, chiar daca a intrat in vigoare la data publicarii ei in Monitorul Oficial.


Presupun ca toata lumea ar vrea sa stie daca d.p.d.v. juridic si legal Universitatea Spiru Haret are dreptate sau ministerul invatamantului are dreptate?
Ministerul Educatiei are dreptate ... USH trebuia sa anunte studentii care dintre specilizarile sale sunt acreditate sau autorizate sa functioneze si nu sa incaseze taxe si sa publice pe site-ul lor comunicate de presa ambiguu legate de aceste specializari.

Un alt aspect care incalca legea, din cate stiu eu, pentru gradul didactic de profesor universitar sau conferentiar se depun dosarele Minister si nu se dau Decizii interioare de catre Senatul Universitatii prin care se acorda gradul didactic de profesor universitar sau conferentiar ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)
Ush- problema tuturor care au sustinut si promovat examenul de licenta 2008-2009 sos Meliana Meliana OG 10/2009, ca urmare a unei interpretari neunitare si confuze de catre oficiali ai Ministerului Educaiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a condus ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)