avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trecerea de la platitor de TVA la neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trecerea de la platitor de TVA la neplatitor de TVA

Buna ziua,
Am o firma si de aproximativ 7-8 luni nu a mai avut activitate.
Am primit de la finante o hartie ca m-au trecut din oficiu de la platitor de TVA la neplatitor din acest motiv.Va rog sa-mi spuneti ce am eu de facut in cazul in care acum ma reorientez spre o alta activitate?
Mai depun declaratia de TVA? si daca nu, incepand cu ce data?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:49, 13 Octombrie 2015
Vi s-a anulat inregistrarea in scopuri de tva. Adica facturati CU tva si-l virati statului roman, NU aveti drept de deducere tva pt achizitii si clientii dvs NU au drept de deucere tva pt fact dvs..
Stiu, cam aiurea ce am scris..dar asta-i legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor sau neplatitor de tva ContSters370491 ContSters370491 Buna ziua, sunt administratorul unei societati comerciale, iar de curand am primit o instiintare de la ANAF, cu care am fost la ei si mi-au spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Neplatitoare de tva, depundere d300 in zero anamaria88 anamaria88 Am o firma care nu a avut activitate o perioada de timp si cei de la anaf ne-au trecut din oficiu pentru depunere in zero a D300, de la platitor de tva la ... (vezi toată discuția)