avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... organigrama cod cor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

organigrama cod cor

La o societate cu răspundere limitată cu asociat unic si cu capital de stat, a fost numit un administrator încheindu-se un contract de mandat cu acesta semnat de către Adunarea Generală.
Ulterior s-a modificat organigrama societății prin înființarea unui post de director executiv care să fie în subordinea administratorului și care urmeaza sa coordoneze doar anumite compartimente din cadrul societății.
Cum vedeți această situație, în senul că:
1. există administrator și director executiv (nu și director general, adjunct ), este bine întocmită organigrama?
2. nu există cod cor pt director executiv, ce implică sau ce efecte produce folosirea codului 112004 - Director societate comercială?
multumesc freeelis.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 2 Septembrie 2015
Nu exista vreo obligativitate legala ca o societate care are numit administrator sa aiba si director general.
Prin urmare, angajatorul este indreptatit sa decida asupra organizarii si functionarii unitatii.
Prerogativa angajatorului de a stabili organizarea unitatii, prevazuta si la art.40 alin.1 lit.a C.mun., se poate concretiza in elaborarea regulamentului de organizare si functionare, in stabilirea statului de functii si a organigramei unitatii etc.

Nu implice vreun efect folosirea acelui cod COR.

Pt functia director executiv la srl, ca alternativa se poate folosi si cor 112005-director adjunct(motivatrde faptul ca se subordoneaza administratorului) sau este mai potrivit 112004.
multumesc
Este mai potrivit codul COR 112004 - Director societate comerciala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor director general, director executiv lulusca lulusca Care sunt codurile cor utilizate pentru un Director General si un Director Executiv al unei societati comerciale pe actiuni? (vezi toată discuția)
Cod cor Resurse Umane Srl Resurse Umane Srl Buna ziua, va rog , am tot cautat dar poate ca nu stiu eu sa caut, nu gasesc cod cor pt Director Productie si/sau Director Executiv... multumesc ! (vezi toată discuția)
Angajare director executiv cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Trebuie sa angajam pe functia de director executiv in firma de paza. Va rog sa ma ajutati cu codul COR( nu am gasit) si fisa post. Multumesc. (vezi toată discuția)