avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Instanta pentru contestare retinere permis
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Instanta pentru contestare retinere permis

Buna ziua,

Care este instanta completenta unde se depune plangerea impotriva retinerii permisului auto in Bucuresti pentru o presupusa contraventie?
Este Judecatoria din sectorul de domiciliu, din sectorul in care isi are sediul Brigada de politie rutiera, sau tribunalul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 16:41, 14 Iulie 2009
Potrivit art. 32, alin. (2) din O.G. nr. 2/2001, instanta competenta sa judece o plangere contraventionala este judecatoria "in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia".

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Nu cumva exista o lege speciala care prevede judecatoria de domiciliu a petentului in cazul contraventiilor de circulatie?
Am mai discutat despre subiect cu persoane care au facut astfel de plangeri si se pare ca le-au depus la judecatoria de domiciliu, nu cea pe raza careia s-a savarsit contraventia (presupusa).
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
nest, utilizator
Retinerea permisului, conform OUG 195/2002, este o sanctiune complementara.
Conform art. 118 alin.1 din OUG nr. 195/2002, " Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta."
Deci, LOCUL FAPTEI !, chiar daca locuiesti in Bucuresti si ti s-a luat carnetul la COnstanta.... te vei judeca la.. Constanta. :angry:
Judecatoria in a carei raza s-a savarsit contraventia !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala pv - politia rutiera Costy S Costy S Buna ziua, Un prieten a promovat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei întocmit de către IPJ – ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera ºi comportament inadecvat lucrator de politie aslan02 aslan02 in data de 1.08.13 am traversat(ca pieton) intersectia gen vasile milea cu bd iuliu maniu, dinspre statia de metrou politehnica.In momentul in care mai aveam 2 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare contestat gigel10 gigel10 Locuiesc in Ploiesti si am avut un accident de masina in Bucuresti, sector 6. Am fost lovit in spate de un autoturism si impins pe contrasens.In accident au ... (vezi toată discuția)