avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca legala dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca legala dupa pensionare

Buna ziua.
Acum intru in pensie "Limita de virsta" (65 ani).
Intrebarea mea este : daca am dreptul sa muncesc legal pe linga pensie ?
Salariul se va cumula cu pensia ?
Multumesc de raspuns. Adamka
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 10:13, 28 August 2015
In cazul dvs, este posibil sa cumulati pensia cu salariul.

Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;

b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
Pensionarul la limita de varsta are dreptul sa cumuleze pensia cu alte venituri.

Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma angajez in timpul anului 4 de facultate cursuri la zi - buget, mai pot primi pensia de urmas dupa tatal decedat. ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta marimar09 marimar09 Buna seara,pot lucra cu un contract individual de munca pe perioada nedeterminata daca am pensie pentru limita de varsta? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)