avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent! Se mai acorda concediul de casatorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent! Se mai acorda concediul de casatorie?

Buna ziua! Eu si sotia mea lucram in sector privat, la firme diferite. Atat eu cat si ea am cerut cele 5 zile libere pt casatorie si ne-au fost acordate. Problema e ca angajatorul sotiei mele refuza acum sa ii recunoasca aceste zile si i le scade din balanta concediului de odihna sustinand ca legea nu mai este in vigoare. Stiu ca nu mai exista contract colectiv de munca dar de ce angajatorul meu mi-a acordat acele zile libere fara sa le scada din balanta CO si cel al sotiei mele nu. Ce am putea face in situatia asta? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 28 August 2015
Potrivit Codului Muncii:
Art. 152
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, angajatorul sotiei dvs nu are prevazut in reg.intern sau in ccm acordarea unor astfel de zile si de aceea a procedat asa cum sustineti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere la moartea unui membru din familie analici analici Buna ziua de cate zile libere beneficiaza un angajat la moartea unui bunic. Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru evenimente familiale deosebite getutz getutz buna seara.va rog frumos,as vrea sa stiu,daca se poate,la cate zile de concediu de odihna platite am dreptul in cazul decesului tatalui meu.in contractul ... (vezi toată discuția)
Zi libera de la locul de munca Ghent Cornel-Daniel Ghent Cornel-Daniel Primesc o zi libera de la Serviciu daca a decedat unchiul sotiei mele, dar sotia mea primeste? (vezi toată discuția)