avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu medical

Buna ziua,

Am un angajat cu contract pe perioada nedeterminata, prima zi de lucru fiind 01 August 2015. In luna August a avut un accident de masina si are un concediu medical de 11 zile, 3 cu cod 06 - 100% si 8 cu cod 01 - 75%.Pentru calculul concediului medical i-am cerut adeverinta de la fostul loc de munca, doar ca la fostul loc de munca a fost angajat cu salariul minim pe economie dar a avut in acelasi timp si contract de pfa pana in Aprilie 2015 , din mai 2015 a devenit angajat pe perioada nedeterminata fara contract de pfa si automat cu un salariu mult mai mare.
Intrebarea mea este cum ii calculez baza pentru concediul medical acum ? Pentru lunile mai , iunie si iulie este clar are un contract de munca pe perioada nedeterminata si mi-a adus adeverinta dar pentru lunile aprilie si februarie pot sa ii cumulez baza platita ca urmare a contractului de munca si cea pentru care a platit contributiile ca si pfa ? Sau iau in calcul doar veniturile aferente unui contract de munca chiar daca el si-a platit si contributiile ptr pfa ? Daca iau in considerare si veniturile pentru pfa ce acte trebuie sa ii cer, dovada platii si declaratia 220?

Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Venitul corect pt concediu medical roxana1 roxana1 am si eu o rugaminte daca ma moate ajuta cineva sa imi calculeze exact cat ar trebui sa iau pe luna septembrie in care am fost in medical toata luna cu codul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical: mod de calcul mirela1984 mirela1984 Buna ziua! Am un CM initial: 01.09-05.09.2015, cod 06; si un CM continuare, cu 2 randuri: 06.09-08.09.2015 si 09.09-18.09.2015, cod 01. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Calcul baza indemnizare concediu medical Mirela Savulescu Mirela Savulescu Buna seara. Am urmatoarea problema si nu am gasit o solutie: O angajata care are contract cu 8h, perioada nedeterminata, functie de baza are concediu ... (vezi toată discuția)