avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venitul corect pt concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venitul corect pt concediu medical

am si eu o rugaminte daca ma moate ajuta cineva sa imi calculeze exact cat ar trebui sa iau pe luna septembrie in care am fost in medical toata luna cu codul 01,deci 75%. stiu ca se iau veniturile din ultimele 6 luni,asadar brut martie 1010 lei,aprilie 1070 lei,mai 1037 lei,iunie 908 lei,iulie 838 lei,august1208 lei.mentionez ca in perioada asta am mai fost in concediu medical in lunile iulie si august,nu stiu daca conteaza.cat ar trebui sa iau in mana?
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 14:49, 28 Octombrie 2009
In luna august in ce perioda ati avut medicalul?
Concediul medical din luna septembrie a fost in continuarea celui din luna august?
in luna iulie am avut concediu medical toata luna,in luna august am avut cm toata luna insa 5 zile cu codull 06 100% apoi restul cu 01,si in luna septembrie a fost in continuarea celui din august
Pt calculul mediei venitului pe sase luni nu vi se ia in calcul luna august ci luna februarie, asta daca asa cum spuneti concediul din septembrie este in continuarea celui din luna august.
Venitul pe cele sase luni se imparte la nr. de zile de contributie pe cele sase luni (daca nu ati avut condiu fara plata, nemotivate nr. de zile este de 127), aceasta este media zilnica, se inmulteste cu 22 zile / septembrie si apoi cu 75% da un brut din care se scade cas 10.5% impozitul 16% si vedeti ce bani ar trebui sa luati..
nu inteleg de ce se imparte la 127 de zile ca sunt 130 de zile,daca imi poti explica te rog.si mai am o intrebare acum in octombrie am 7 zile de cm in continuare(tot lunile febr-iulie se iau?)10 zile de concediu odihna(cum se calculeaza?) si 11 zile ce concediu prenatal cod 08 85%(la asta ce luni se iau in considerare?si stiu ca se laculeaza din brut si nu se impoziteaza,cas se ia?)multumesc mult
In luna august ati avut CM cod 06 platit cu 100% (5 zile), in continuare 01, pt calculul indemnizatie se ia venitul din februarie - 20 zile contributie, martie - 22 zile, aprilie 21 zile, mai 20 zile, iunie 21 zile, iulie 23 zile,- daca adunati sunt 127 de zile de contributie. Media de calcul se modifica ori de cate ori intervine un CM initial.
Se opreste cas pt concediu calculat diferit (pt CM toata luna cas 63 lei) si acest concediu medical se impoziteaza. Pt cele 7 zile de concediu medical din octombrie aveti aceeasi medie ca si pt cel din luna septembrie. Nu stiu in legatura cu concediul de odihna ce va intereseaza - cum se calculeaza concediu de odihna sau in cazul in care aveti intr-o luna 7 zile CM cod 01, 10 zile de CO si restul CM 08 cum se face calculul. Pt CM 08, se modifica media se vor lua in calcul, daca este in luna octombrie, venitul din lunile:09, 08, 07, 06, 05, 04.

Alte discuții în legătură

Calculul concediului de maternitate Claudia Carmen Claudia Carmen Am si eu o nelamurire in legatura cu banii pe care ar fi trebuit sa-i primesc pe concediul de maternitate. In data de 01.06.2009 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal kokoleta88 kokoleta88 Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza. am un ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de risc cristina micuta cristina micuta as vrea sa aflu cati bani trebuie sa iau in concediu de risc maternal daca media pe ultimele 6 luni a iesit 1276 brut.Ce impozite imi opreste?Va multumesc. (vezi toată discuția)