avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca in proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca in proces civil

Buna ziua,
As vrea sa stiu cum se poate intra in posesia Hotararii judecatoresti in timp util(de exemplu inainte de 15 zile) pentru a putea recurge la o cale de atac.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:33, 26 Septembrie 2015
Calea de atac este apelul, iar termenul în care poate fi exercitată este de 30 de zile.

OG nr. 2/2001 a fost modificată în acest sens prin art. 41 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, în vigoare din 15 februarie 2013. Termenul de apel este cel prevăzut de Codul de procedură civilă.
[ link extern ]

Mulțumesc de răspuns.Dacă în cele 30 de zile stabilite de Codul de procedură civilă
nici una dintre părți nu face apel,cum intru în posesia hotărârii definitive ?
Trebuie să legalizaţi hotărârea instanţei. Accesaţi link-ul de mai jos şi citţi răspunsul dat de simonette12:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si necomunicata imbroserv imbroserv Pe data de 10.01.2012 sa judecat termenul si s-a dat solutionare la apel. Nu am primit pana astazi comunicarea solutionarii desi au trecut 3 luni de ... (vezi toată discuția)