avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna seara

As avea o nelamurire daca se poate sa ma ajutati .

Am 23 ani si beneficiez de pensie ' de handicap permanet gradul 2 ..

Sunt operata la inima sunt sub tratament pe viata..intrebarea mea este daca pot beneficia de pensie de BOALA (invaliditate) pe langa cea de handicap si de ce acte as avea nevoie daca este posibil !

:((

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:59, 29 August 2015
1. Dvs. nu aveti pensie de handicap ci aveti indemnizatie de handicap.

2. - Puteti beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.
- Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.
- Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

3. Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate DianaPOP3 DianaPOP3 ma intereseaza daca pot sa ies la pensie pe caz de boala avand 56 ani avand si pensie de handicap de gradul 1 dupa 10 ani munca [Mesaj editat - Vă rog să ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap (anticipata). Sunt persoana cu handicap grad 3(mediu), cu 14 ani de cotizatie,varsta de 44 de ani.Si patru nasteri. Pot iesi la pensie anticipat(handicap)?Sau ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala morys morys Buna ziua, Am 29 de ani si sunt o persoana cu handicap grav din 2001....am absolvit studii superioare si chiar studii de master. In perioada 2008-2011 am ... (vezi toată discuția)