avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanda euribor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanda euribor

O firma de Leasing ma finanteaza in baza unui contract de finantare care zice ca Dobanda este "Euribor plus 10%". Facturarea dobanzii are o anexa in care se explica facturarea. Coloana de Euribor contine "Euribor 2m". In contract nu este specificat care euribor. Intrebarea mea este de ce 2 m si nu 3 m sau 1 m.
Multumesti finantistilor care imi vor sari in ajutor
Cel mai recent răspuns: lomagnificul , utilizator 22:49, 6 Octombrie 2010
Indicele "m" pentru Euribor ,conform conventiei ,reprezinta initiala de la cuvantul "month"(lb.engleza) ,care inseamna "luna"(in lb.romana).
Asadar, 2m=2 month=2 luni si asa mai departe.....se poate merge la n numar de luni
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
Lelia Ionescu, Contabil
Imi pare rau, dar se pare ca nu ai inteles ce am intrebat. Normal ca m vine de la month. Alta era ideea...
Sub rezerva ca nu sunt finantist, as zice ca tipul de Euribor este legat de modul in care se finanteaza firma de leasing. Daca ei au luat un credit cu dobanda legata de Euribor 2M (Euribor 2M + x), este normal si "risk free" sa foloseasca acelasi tip de dobanda si pentru clientii pe care ii finanteaza (Euribor 2M + x + y).

Uite aici niste statistici. [ link extern ]

Nu pare sa fie nimic anormal, ratele sunt in progresie, asa cum ma asteptam.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Imago Expert Consult SRL, Contabil
Nelamurirea mea este de natura juridica. Eu cred ca trebuie obligatoriu specificat in orice contract de finantare tipul de euribor practicat.
lumi71 a scris:

Nelamurirea mea este de natura juridica. Eu cred ca trebuie obligatoriu specificat in orice contract de finantare tipul de euribor practicat.

Pai eu am intalnit in practica specificat. si iti dau ca exemplu :dobanda:3%+ euribor ?....si mai jos tipul de euribor utilizat: adica la zi ,saptamana , luna .
Poate ca a fost o eroare de tipar sau o intelegere tacita!....daca revii cu mai multe informatii , incercam sa elucidam speta data.
:luck:

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 - modificarea contractelor de credit raria raria Buna ziua! Am facut o notificare la banca in termenul legal pentru ca intr-un articol din AA in care sunt informata de modul de calcul al dobanzii mi se spune ... (vezi toată discuția)
Recalculare dobinda leasing ciobrad2004 ciobrad2004 in 2007 am facut un contract de leasing cu BT LEASING TRANSILVANIA si in contract avem trecuta o dobinda "nespecificata" si care apare doar pe scadentarul ... (vezi toată discuția)