avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda control vama
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda control vama

Buna ziua,

Am o firma care importa produse electronice din China. La ultimul colet comandat, in urma controlului fizic, comisionarul vamal a trimis produsele pentru o expertiza la Samsung, pentru ca a suspectat ca nu ar fi originale (ceea ce este adevarat, de altfel). A trecut aproape o luna si inca nu am mai primit niciun raspuns cu privire la rezultatul expertizei.
Am inteles ca putem fi pasibili de o amenda intre 3000 si 8000 lei.
In situatia in care primim amenda, o putem contesta in instanta si sa avem castig de cauza? (avand in vedere ca nu este vina noastra ca produsele sunt fake, ci a furnizorului din China)
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2015
PETRA01, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 10:39, 29 August 2015
depinde in ce conditii dumneavoastra vindeti acele produse (adica produse Samsung , cu preturi pe masura).
institutia s-a auto sesizat , pe motiv ca s-a simtit pacalita la declaratia vamala .
nu stiu ce pot spune in priviinta contestatiei, dealtfel , dumneavoastra ati importat cu buna stiinta acele produse , dar pe piata este posibil sa le fi vandut in alte conditii.
agentul care face verificari la colete , niciodata nu deschide coletele sa vada ce contin , dar cineva a pus intrebari , si clar ca societatea importatoare fost pusa sub urmarire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)
Colet blocat la poşta vamală chesterb00 chesterb00 Bună ziua, Am făcut trei comenzi online de lichide pentru ţigareta electronică din străinătate (două din China şi una din SUA). Săptămâna ... (vezi toată discuția)