Am o firma care importa produse electronice din China. La ultimul colet comandat, in urma controlului fizic, comisionarul vamal a trimis produsele pentru o expertiza la Samsung, pentru ca a suspectat ca nu ar fi originale (ceea ce este adevarat, de altfel). A trecut aproape o luna si inca nu am mai primit niciun raspuns cu privire la rezultatul expertizei.
Am inteles ca putem fi pasibili de o amenda intre 3000 si 8000 lei.
In situatia in care primim amenda, o putem contesta in instanta si sa avem castig de cauza? (avand in vedere ca nu este vina noastra ca produsele sunt fake, ci a furnizorului din China)
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
depinde in ce conditii dumneavoastra vindeti acele produse (adica produse Samsung , cu preturi pe masura).
institutia s-a auto sesizat , pe motiv ca s-a simtit pacalita la declaratia vamala .
nu stiu ce pot spune in priviinta contestatiei, dealtfel , dumneavoastra ati importat cu buna stiinta acele produse , dar pe piata este posibil sa le fi vandut in alte conditii.
agentul care face verificari la colete , niciodata nu deschide coletele sa vada ce contin , dar cineva a pus intrebari , si clar ca societatea importatoare fost pusa sub urmarire .
Taxe vamale prea mari
dimlight
Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)