avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu cimitirul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu cimitirul

Terenul unui cimitir a fost donat unei Primarii de catre stra-stra bunicul meu in 1874 Pe acel teren au fost 66 de locuri de inmormantare. Primaria ca multumire i-a dat stra-stra bunicului meu si copiilor lui ( adica stra-bunicului meu si fratelui stra-bunicul meu) 10 locuri de inmormantare. ( Deci Primaria a donat aceste locuri, ei fiind proprietari pe aceste locuri) nu concesionari.

Nebunii de la cimitir si cei de la Administratia Cimitirelor din oras ( ca altfel nu le pot zice) mi-au zis sa fac succesiunea pe acele locuri, si sa reconcesionez acele locuri.

Reconcesionarea mi se pare total ilegala, intrucat acele locuri de veci sunt proprietatea mea. Si Primaria si Raapfl nu pot sa-mi concesioneze proprietatea mea.

E ca si cand eu stau in casa mea ( proprietatea mea) si Primaria imi inchiriaza propria mea casa mie.

Acest lucru mi se pare total ilegal.

Dumneavoastra ce parere aveti?
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
HamarsoldGaina, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 12:10, 31 August 2015
Cred ca la notarul unde veti face succesiunea dupa bunicul dvs. puteti lamuri lucrurile prezentand actul de donatie ale bunicului catre primarie pentru teren si respectiv actul de donatie al primariei catre bunic si fratele sau pentru cele 10 locuri de inmormantare.
Primaria a mers pe ideea ca in prezent se concesioneaza locurile de inmormantare pe maxim 25 de ani.
Detineti document emis de catre autoritatile locale=primarie,patriarhie care sa dovedeasca calitatea str-stra-bunicului dvs de proprietar asupra celor 10 locuri inhumare ?
Proprietatea invocata de catre dv-stra,va fi de dovedit i instanta!Apoi,cand aveti un document ca Titlu de prorpietate,sau Certificat de mostenitor,veti putea DISPUNE LIBER de bunurile dv-stra!Cu respect si consideratie!:closedtopic::banned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de veci Mihaita123 Mihaita123 Stra-stra bunicul meu a donat unei Primarii un teren de cateva ha pentru a se construi pe acest teren un cimitir. Actul din 1874 de donatie nu-l mai am, si ... (vezi toată discuția)
O lege care incalca dreptul de proprietate Hamarsold2018 Hamarsold2018 Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul 1874 l-a donat primariei Craiova, ca sa se faca cimitirul ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate Hamarsold2020 Hamarsold2020 Subiect: O lege care incalca dreptul de proprietate Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul ... (vezi toată discuția)