avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... legea invatamantului (concediu fara plata)
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

legea invatamantului (concediu fara plata)

Buna ziua. Sunt prof. inv. primar titular in inv. din 01.09.1998. in anul scolar 2009-2010 am beneficiat de concediu fara plata. Am solicitat anul acesta din nou concediu fara plata (2015-2016), cerere care mi a fost respinsa invocand art 255(8) din legea nr 1 a invatamantului ( cadrele didactice titulare pot beneficia de concediu odata la 10 ani). Dupa acel an de concediu am efectuat 5 ani vechime, nu as putea beneficia de concediu astfel incat urmatorii 5 ani dupa sa nu beneficiez? ar trebui sa am fix 10 ani efectuati?
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 22:48, 2 Septembrie 2015
Nu are cum sa fie o durata mai mica de 10 ani. Textul de lege prevede o durata fixa a acestui termen si, prin urmare, nu are cum sa se deroge de la acesta prevedere.

art.255 din Legea nr.1/2011
...
(8) Personalul didactic titular cu contract pe perioadă nedeterminată poate beneficia de concediu fără plată pe timp de un an şcolar, o dată la 10 ani, cu aprobarea unităţii de învăţământ sau, după caz, a inspectoratului şcolar, cu rezervarea postului pe perioada respectivă.

vedeti si art. 31. cu 5 din contractul coolectiv de munca din invatmant:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata pentru cadrele didactice titulare Neculai Despina Neculai Despina Cadrele didattice titulare care au avut deja un an de fara platai isi pot pastra titulatura in conditiile in care frecventeaza un curs de formare in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata invatamant simulink simulink Buna ziua! Sunt titulara in invatamant de 2 ani. Pot sa cer concediu fara plata? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in invatamant Lusa 20 Lusa 20 Buna ziua!Sunt prof titular de 14 ani! Acum sunt in concediu fara plata din 1 sept 2016 pana la 1 sept 2017 in interest personal!Pot sa mai beneficiez Inca de ... (vezi toată discuția)