avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit casa nelocuibila
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit casa nelocuibila

Trebuie sa fac succesiunea unui teren cu o casa, intravilan, in Pitesti. Casa a fost retrocedata, din 1992 pana in 2013 a fost folosita drept circiuma o perioada, apoi abandonata de un patron, care platea chirie la stat, dar a daramat un peret de rezistenta, ca sa faca o sala mai mare pentru local si , a cazut acoperisul in interior. Mama a semnat de primire fara sa stie ,in sfarsit, faptul e consumat.
Idea este ca eu platesc impozit si pe cladire si pe teren, si, de asemeni, la succesiune este taxata si casa . Ce acte doveditoare trebuie sa fac si unde trebuie duse in Pitesti si pentru impozit si pentru succesiune pentru a demonstra ca este nelocuibila, chiar iti e frica sa intri in ea.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:43, 10 Septembrie 2015
Este necesar ca proprietarul/mostenitorii sa execute expertiza tehnica care sa concluzioneze asupra starii actuale a constructiei
Daca raportul de expertiza tehnica atesta starea de inutilizare a constructiei,se poate realiza proces verbal de catre angajatii primariei locale
In baza documentului emis de primaria locala se poate radia constructia de la serviciul taxe si impozite
Certificatul fiscal eliberat de serviciul taxe si impozite urmeaza sa fie depus la notar in vederea dezbaterii succesiunii
Chiar daca un imobil este nelocuibil pentru acesta se datoreaza impozit.

Nu exista temei legal pentru scutirea de plata impozitului pentru imobile nelocuite sau nelocuibile.

Daca doriti sa nu mai platiti impozit ptr imobil atunci obtineti de la primarie autorizatie pentru demolare, demolati imobilul si apoi actualizati cadastrul.
Cladirea practic nu are decit peretii si acestia degradati, cred ca nici nu se mai poate numi imobil si stiu ca poate fi scoasa de la impozit, dar nu stiu cum.
Pentru ynocentta.cum sa execut o expertiza tehnica? Si daca exista cineva autorizat, cine crede raportul de expertiza ordonat si platit de mine?
O cladire poate fi scoasa de la impozit numai daca nu mai exista.

Raportul de expertiza este realizat de un expert tehnic autorizat, prin urmare nu pot exista suspiciuni cu privire la raport.
Va multumesc, dar in cazul succesiunii, cui trebuie sa ma adresez concret ?

Alte discuții în legătură

Acte demolare raduiuli raduiuli Buna. Vreau sa demolez o casa construita in 1911- care se afla intr-o stare avansata de degradare , situata pe un teren mostenit. Acte de proprietate pe casa ... (vezi toată discuția)
Expertiza cu probleme claudiubogdan81 claudiubogdan81 In IAP exista ca mostenire mai multe terenuri si o cladire. Cladirea este in conditii de nelocuit sau de o valoarefoarte mica, prectic mai mica decat sa ... (vezi toată discuția)
Casa in ruina neintabulata ContSters287867 ContSters287867 O casa inca nu a fost intabulata din cauza ca... nu are teren. La retrocedare, primaria a dat tot terenul mostenitorilor, inclusiv terenul de sub casa care are ... (vezi toată discuția)