avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza cu probleme
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza cu probleme

In IAP exista ca mostenire mai multe terenuri si o cladire.
Cladirea este in conditii de nelocuit sau de o valoarefoarte mica, prectic mai mica decat sa platim un expert pentru cladire.
Dl. Expert topo spune ca nu poate finaliza raportul de expertiza decat dupa ce se face aceasta expertiza.
Cum putem evita sa nu mai platim o alta expertiza?
Dar expertiza topo nu poate fi facuta si apoi facuta expertiza pentru cladire?

Va multumesc pentru atentie.

Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 08:14, 3 Octombrie 2017
Nu stiu ce este IAP. Nu mai folositi prescurtari in discutii deschise.
Expertul topo trebuie sa ia in considerare in cadrul expertizei inclusiv ctia. existenta atata timp cat aceasta exista pe teren. Daca se demoleaza ctia. va desena pe schita, teren liber de ctii. Pentru demolare aveti nevoie, insa de autorizatie de demolare de la primarie, pe care nu o puteti obtine fara a fi facuta succesiunea de catre mostenitori.
Expertul topo va mentiona in nota catre instanta ca nu poate definitiva expertiza topo din lipsa evaluarii cladirii, iar instanta de judecata va dispune efectuarea acestei expertize de evaluare.
IAP este Incheiere de admitere in principiu.
Practic instanta face aceasta incheiere pentru toata masa succesorala imparte cota pentru fiecare mostenitor. Multumesc pentru raspuns.

.

.

Expertiza judiciara de specialitate topografie, geodezie si cadastru se executa independent de cea de valuare constructii. Deci cereti expertului judiciar de specialitate topografie, geodezie si cadastru sa-si finalizeze lucrearea negresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente expert topo - cadastru contra expert constructii civile si industriale stepetrache stepetrache buna seara ! rog daca se poate o lamurire din partea domnilor specialisti din forum: care este diferenta intre un expert specialitatea topografie - cadastru - ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru actiune constatare drept proprietatae constantin popovici constantin popovici am formulat o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren de 160 m.p..situat Municipiul Falticeni -care este procentul utilizat la ... (vezi toată discuția)
Cadastru mostenire laurentiu_stefan91 laurentiu_stefan91 buna seara daca se dezbate o mostenire trebuie facut cadastrul inainte sau dupa pronuntare iar dupa pronuntare mai trebuie mers la tribunal pentru vreo ... (vezi toată discuția)