avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru mostenire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru mostenire

buna seara
daca se dezbate o mostenire trebuie facut cadastrul inainte sau dupa pronuntare

iar dupa pronuntare mai trebuie mers la tribunal pentru vreo stampila
in speranta unui raspuns va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 23:53, 5 Ianuarie 2012
cu placere:D
expertiza din cauza daca are ca obiectiv si o ridicare topo nu mai aveti nevoie de cadastru..

da, expertiza efectuata in cauza trebuie conformata de tribunal iar hotararea, legalizata cu mentiunea irevocabila
Având în vedere protocolul încheiat între Ministerul Justiţiei şi ANCPI privind avizarea expertizelor topografice judiciare, procedură ce presupune ca instanţa în cursul judecăţii să dispună o expertiză, este necesar ca după rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti şă depuneţi la OCPI hotărârea judecătorească, expertiza topografică pentru deschiderea cărţii funciare.
In baza ordinul Ministrului de Justitie nr. 1882/C din 12.09.2011 si ANCPI nr. 1.044.364 din 19.09.2011, pentru aprobarea Regulamentului privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 715 din 11 octombrie 2011, dupa data de 11.01.2012, va puteti prezenta la OCPI cu hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, in vederea intabularii fara taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem stereografic 1970 expertiza topometrica Lucian27 Lucian27 Din ce data si in ce act juridic este prevazuta in temeiul caruia se face expertiza topometrica in sistem stereografic 1970 ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Legi actualizate pentru avizarea tehnica a rapoartelor de expertiza clau1858 clau1858 Buna ziua As vrea sa aflu daca Ordinul pentru aprobarea Regulamentului privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliare- expertiza care contrazice planurile topo- ce pot face? silvana50 silvana50 buna seara,rog ajutor.Maine am un dosar cu obiectul mai sus mentionat iar expertul topo numit in prietenie declarata cu expertul parte al partii adverse dupa ... (vezi toată discuția)