avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Revendicare imobiliare- expertiza care contrazice ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Revendicare imobiliare- expertiza care contrazice planurile topo- ce pot face?

buna seara,rog ajutor.Maine am un dosar cu obiectul mai sus mentionat iar expertul topo numit in prietenie declarata cu expertul parte al partii adverse dupa un an de zile de la numire si 8 luni de la efectuarea expertizei,la insistenta instantei a depus o ,,minune,,Eu nu am solicitat expert parte bazandu-ma pe documente.Ce pot face acum avand depusa la dosarul cauzei o expertiza mincinoasa,dubioasa,absurda,care contrazice planurile topo si chiar expertiza extrajudiciara ,pozele depuse.....totul.E absurd si aberant dar eu ce pot face acum in aceasta situatie?Expertii tehn.-jud.topo au vreo raspundere pt.ceea ce semneaza?Multumesc tuturor!
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 14:42, 8 Mai 2015
Obiectiuni la raportul de expertiza, inlocuirea expertului sau o noua expertiza, eventual recuzarea.
multumesc mult dar as dori sa stiu unde pot adresa o plangere impotriva acestui expert.
Solicitați instanței , în caz că aveți imobilul întabulat, să fie obligat expertul să ceară avizarea expertizei de către OCPI și depuneți obiecțiunile pe care le aveți.
Expertiza extrajudiciară are putere de probă atâta vreme cât a fost făcută de un expert agreat de Ministerul Justiției (sunt experți topocadastrali care nu sunt pe lista (afișată pe site MJ) și sunt experți topo care au calitatea de topocadastrali judiciari- )În plus , instanța este suverană în a accepta expertiza extrajudiciară dar dacă aceasta este avizată de OCPI (biroul local) o va accepta.
multumesc mult pt,sfat,Acum astept pronuntarea pt,inlocuirea expertului,Tot nu stiu unde-i pot face o plangere,Cu gratitudine!
După părerea mea, prioritatea d-voastră ar fi stabilirea faptului că expertiza cadastrală executată de expert să fie aprobată de OCPI(cu atât t mai mult cu cât ați arătat că această expertiză nu corespunde cu planurile topo). Faptul că faceți plângere penală expertului nu vă ajută în rezolvarea situației d-voastră . Aveați dreptul să solicitați expert parte, numit de d-voastră și prin obiecțiunile formulate să solicitați instanței să le ia în considerare(chiar refacerea expertizei sau completarea acesteia).
Plângerea puteți să o faceți Biroului central pentru expertize și chiar plângere penală . Trebuie să aveți motive deosebit de bine întemeiate căci în caz contrar plângerea se poate întoarce împotriva d-voastră.
Dacă aveți motive bine întemeiate puteți solicita anularea raportului de expertiză pentru motivele.........

Alte discuții în legătură

Expertiza uzucapiune tzuku51 tzuku51 Intr-un dosar de uzucapiune,introdus in 2009(deci pe vechiul CpC si CC) instanta a constatat uzucapiunea prin jonctiunea posesiilor. Reclamantul a depus o ... (vezi toată discuția)
Acces expert topo extrajudiciar luticus luticus Un expert topo care nu se afla pe lista MJ are acces liber la documentatia OCPI ? (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)