avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Acces expert topo extrajudiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Acces expert topo extrajudiciar

Un expert topo care nu se afla pe lista MJ are acces liber la documentatia OCPI ?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:51, 23 Ianuarie 2017
La ce documentatie va referiti ?
Daca este vorba de o documentatie utilizata intr-un dosar afla ion instanta de judecata, nu are acces.
gigipopa a scris:

La ce documentatie va referiti ?
Daca este vorba de o documentatie utilizata intr-un dosar afla ion instanta de judecata, nu are acces.


documentatia cadastrala existenta la OCPI privind situatia juridica a diferitelor parcele cadastrale
Trebuie sa existe un contract de prestari servicii incheiat intre expertul extrajudiciar si o persoana/ firma. Beneficiarii expertizei pot solicita la OCPI accesul expertului doar la documentele care-i privesc pe acestia.
In cazul expertizei tehnice judiciare, partile in proces au obligatia sa puna la dispozitia expertului documentele care ii vizeaza, existente la OCPI.
Instanta de judecata poate solicita direct la OCPI punerea la dispozitia instantei a documentelor privitoare la un dosarul aflat pe rolul instantei respective.
Persoanele fizice autorizate de catre OCPI, au acces la documentatia cadastrala existenta la OCPI privind situatia juridica a diferitelor parcele cadastrale.
Nu toate persoanele fizice autorizate de catre OCPI sunt experti topografi.
Expert judiciar - persoană competentă într-un anumit domeniu de specialitate, îndreptăţită, potrivit legii, să participe la efectuarea expertizelor dispuse de organele judiciare. Conform art. 121 C. proc. pen. expertul are dreptul să ia cunoştinţă de materialul dosarului necesar pentru efectuarea expertizei. în cursul urmăririi penale cercetarea dosarului se face cu încuviinţarea organului de urmărire. Expertul poate cere lămuriri organului de urmărire penală sau instanţei de judecată cu privire la anumite fapte ori împrejurări ale cauzei.
Acel topograf poate sa intre in posesia datelor ce cuprind documentatia cadastrala pentru acele parcele care il intereseaza, dar contracost.
Expertul judiciar numit in cauza consulta gratuit acea documentatie.
Inca nu exista o lista a expertilor extrajudiciari in domeniul topografiei.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliare- expertiza care contrazice planurile topo- ce pot face? silvana50 silvana50 buna seara,rog ajutor.Maine am un dosar cu obiectul mai sus mentionat iar expertul topo numit in prietenie declarata cu expertul parte al partii adverse dupa ... (vezi toată discuția)
Expert parte care nu are calitatea de expert judiciar. e inducere in eroare a instanței, ce ar trebui să facem noi acum? Annett Annett Buna ziua, Intr-un proces civil s-a dispus efectuarea unei expertize topografice. Instanta a admis, la cererea partilor, cate un expert parte. Eu am depus ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo kristi12 kristi12 Buna ziua, am cerut expertia topo acuma a fost finalizat si depus la dosar dar am urmatoarele intrebari: 1. Nu este avizat de OCPI , dar asa am inteles ca ... (vezi toată discuția)