avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza uzucapiune
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza uzucapiune

Intr-un dosar de uzucapiune,introdus in 2009(deci pe vechiul CpC si CC) instanta a constatat uzucapiunea prin jonctiunea posesiilor.
Reclamantul a depus o documentatie topografica extrajudiciara,FARA ca instanta sa dispuna intocmirea unei expertize tehnice si desemnarea unui expert topo(ca sa fie responsabilizat pentru intocmirea lucrarii) pentru identificarea terenului uzucapat.In memoriu se face vorbire ca la faza de teren chipurile au participat toate partile(lucru neadevarat),iar identificarea este deficitara,nu respecta amplasamentul din testament,fiind facuta la comanda si in favoarea reclamantului.Nu este relevant sa explic in ce mod este favorizat reclamantul.
De acea documentatie am luat la cunostinta dupa ce a fost avizata la OCPI,am depus obiectiuni la instanta,dar instanta nu a tinut cont de ele si s-a pronuntat.
In primul rand avizarea documentatiei a fost facuta fara respectarea Ordinului1882/2011-art.2 care prevede la pct.(2)-d,ca "Planul de amplasament este insotit de copia adresei,a incheierii instantei de judecata din care rezulta numirea expertului si identificarea imobilului".
Pai daca in cauza NU s-a numit oficial un expert,atunci cum OCPI-ul a avizat documentatia? Poate fi aceasta eroare,ca sa nu-i spun altfel,motiv de apel?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:14, 7 Aprilie 2015
Expertiza extrajudiciară este valabilă în instanță doar dacă a fost făcută de un expert judiciar acreditat de ministerul justiției. Terenul a fost identificat având viza inspectorului cadastral pe documentație(a fost recepționată de OCPI). Este la latitudinea instanței să admită sau să respingă expertiza prezentată.
Nu în ultimul rând în apel puteți să invocați toate aceste probleme și să solicitați o nouă expertiză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate expertiza tzuku51 tzuku51 In cadrul unui proces de partaj succesoral,la dosar s-a depus o \\"Documentatie cadastrala\\" pentru instanta pe post de expertiza.Instanta NU a dispus ... (vezi toată discuția)
Probleme rectificate tp dumifilote dumifilote Am o hotarare definitiva de instanta pentru rectificarea titlului de proprietate. In cauza a fost dispusa expertiza topo cu avizare OCPI. Raportul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru omatcons omatcons sunt cu ocauză în justiţie pe această temă. Partea reclamantă a solicitat o expertiză judiciară cu următorul obiectiv: \" se va identifica sub toate ... (vezi toată discuția)